Lütfen bekleyin..



Eczacılar Dodan Konseriyle eğlendi

17 Mayıs 2017, 11:43 - Okunma: 2516

44.Bölge Siirt Muş Eczacı Odası tarafından Bilimsel Eczacılığın 178.Yılı, David People Coffe’de düzenlenen bir gala gecesinde kutlandı.Önceki akşam Saat 19.00 da yapılan gala etkinliğine Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, Türkiye Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi M.Emin Beyaz, Faruk Ekmen, Sağlık İl Müdürü İhsan Bodakçı, Türkiye Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ekmen, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, Serbest ya da Oda’ya bağlı eczacılar, bazı STK ve kurum müdürleri katıldı. Ayrıca gecenin sürpriz isimlerinden ve konuk sanatçı olarak katılan “ O Ses Türkiye 1.Si Dodan Özer de, söylemiş olduğu birbirinden güzel parçalarla konukları coşturdu.

İLAÇ FABRİKASI BATMAN’DA KURULSUN
Batman Eczacılar Odası eski Başkanı Kurucusu ve Merkez birliği yönetim Kurulu üyesi Mehmet Emin Beyaz yaptığı açıklamasında 30 İlaç üzerinde patent çalışması yürüttüklerini belirterek İlaç fabrikasının Batman’da kurulması için TEB Başkanı Çolak’a çağrı yaptı. Batman’da bu yatırımın yapılması için her şeyin müsait olduğunu dile getiren Başkan Beyaz’ın bu konuşmasından sonra söz alan Batso Başkanı Abdulkadir Demir Oda olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti. 


TEB GENEL BAŞKANI ÇOLAK BATMANDAYDI
Gecede Söz alan Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Çolak, Batmanı çok sevdiğini ve defalarca buraya geldiği ve bir çok kurum ve kuruluşun yanında beraber meslek yolculuğuna çıkarak güzel çalışmalar içerisine girerek ne denli mesafe aldıklarını kaydetti. Çolak eczacılar olarak sağlık hizmetinin eşit olarak verilmesinden yana olduklarını belirtti. Çolak yapılan etkinlikten dolayı Batman Eczacılar odası yönetimini kutladı. 


MÜDÜR BODAKÇIDAN ANLANLI KONUŞMA
Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan bodakçı ise yaptığı konuşmada “ Oda başkanlığının bilimsel eczacılığın 178. yıldönümü final gecesinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnsanlık tarihi kadar eski olan bir mesleğin sahibi olan sizler sağlığımızın en büyük mihenk taşlarından birini oluşturuyorsunuz. Bilgi ve becerinizle insan sağlığına kolektif değer kazandırdığınız için sizlere minnettarız. 2005 yılında sağlıkta gerçekleştirilen dönüşüm programıyla sağlık hizmetlerinde yapısal değişiklikler sayesinde sağlık hizmetlerinde yaşanan zorluklar artık tarihe karıştı. Dün Acil sağlık vakalarına ulaşımı nasıl hızlandırırızı konuşurken, bugün Uçak ambulans ve helikopterden söz etmekteyiz. Eski SSK hastanelerinde yaşanan ilaç bekleme kuyrukları halen hafızalarımızdan silinmedi. Ama bugün akılcı ilaç politikalarını konuşabiliyoruz.” Dedi. 


ECZACILARA PLAKET
Konuşmacıların ortak olarak altını çizerek vurguladığı şey, Türkiye’de eczacılığın, içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen kurumun  refleks gösterip Dünyada gerçekleşen değişim ve dönüşüme hızlı adaptasyon sağladığı ve böylelikle sorunların minimize edilerek yola devam ettiklerini belirtmeleriydi.  Ayrıca gala gecesinde Eczacılık mesleğinde uzun yıllar hizmet görmüş olanlara plaket takdimi yapılırken, sportif etkinliklerde de derece yapanlar da çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=