Lütfen bekleyin..



Bölge’ye Bera Testi cihazı

17 Mayıs 2017, 11:40 - Okunma: 2415

Bera testi için başka merkezlere gitmeye gerek kalmayacak. Artık Batman Bölge Devlet Hastanesinde de BERA Testi yapılacaktır. BERA testi cihazı Bölge için de önemli bir ihtiyaca cevap olacaktır.ERKEN TANI İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇHizmete ilişkin Bilgi veren Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu; “İşitme kaybı gözle görülebilen bir sorun olmadığından özellikle bebeklik döneminde fark edilmesi güç bir sorundur. Bu durum olası bir işitme kaybının fark edilip bir uzmana başvurulma sürecini geciktirmekte ve dolayısı ile erken tanının konmasına engel olmaktadır. Halen günümüzde çocukluk çağında işitme kaybı önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Küçük yaştaki çocuklarda işitme kaybına konuşma problemleri de ekleneceğinden işitme kaybında erken tanı büyük önem taşımaktadır.

İleri tanı amaçlı kullanılan BERA testi, işitme kayıplarının tanılanmasında önemli rol oynamaktadır.” dedi. Pamukçu ilaveten; Kurulum aşamasından sonra BERA testinin Bölge Devlet Hastanesinde de başarıyla yapılacağını belirtti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
şükran
994 gün önce
oğlum 4 yaşında ve işitme cihazından geçmedi.batmanda olmasına sevindim
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=