Lütfen bekleyin..



Tarihi Zeynel Bey Türbesi Yeni Yerine Yerleştirildi

16 Mayıs 2017, 13:53 - Okunma: 1183

Türkiye'de ilk kez uygulanan bir yöntemle yeni Hasankeyf yerleşim birimine taşınan Zeynel Bey Türbesi Yeni Kültürel Park Alanı’ndaki yerine yerleştirildi. Sekiz adet “Kendinden Tahrikli Modüler Taşıyıcı" (SPMT) sistemiyle 12 Mayıs'ta yaklaşık 4 saatte yeni yerine taşınan Zeynel bey türbesinin yerleştirme çalışmalarını, Vali Ahmet Deniz, DSİ Genel Müdürü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü, Batman Üniversitesi Rektörü, Hasankeyf Kaymakamı, ilgili kurumların bölge müdürleri ve kamu kurum yöneticileri takip etti.

SPMT’ler türbenin altından çekildikten sonra, türbe altındaki beton blokla beraber hidrolik krikolar vasıtasıyla zemine yerleştirildi. 
Zeynel Bey Türbesi'nin yeni yerine yerleştirilmesi sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı video konferans ile bağlanarak, Zeynel Bey Türbesinin yeni yerine yerleştirme çalışmalarını izlediler. Daha sonra video konferans aracılığıyla konuşma yapan Vali Deniz , geçen cuma gururlu bir gün yaşadık, yaklaşık 4 saat süren bir yolculuktan sonra Zeynel Bey türbesi şuan ki yeni yerine sorunsuz bir şekilde ulaştırıldı. Bugün de yeni yerine yerleştirilmiş olacak, Artuklu mimarisi ile yapılan yeni Hasankeyf müthiş bir butik ilçe oldu. Bu tarihi eserlerin taşınmasıyla birlikte yeni Hasankeyf bir kültür adası, bir arkeopark haline gelecek, gerçek anlamda tarihimize sahip çıkılmasından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Bugün mutluyuz gururluyuz ve heyecanlıyız.” diye konuştu. 
Vali Ahmet Deniz, Zeynel Bey Türbesi'nin yeni yerine yerleştirilmesi işlemi gerçekleştirildikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=