Lütfen bekleyin..



Perinaz Yaman’dan Kardeşlik Sofrası

15 Mayıs 2017, 19:13 - Okunma: 4437

Batmanın sevilen iş kadınlarından ve STK Başkanı Perinaz Yaman Hafta Sonu Beşiri’nin Örmegöze köyünde ki Şeyh Halidi anma ve etkinliğinde yüzlerce kişiyi yer sofrasında ağırladı. Son 60 yıldır geleneksel bir hal almış olan Şeyh Halidi anma programı her zaman olduğu gibi bu yılda Mayıs ayının ikinci haftasında Turkiyenin 81 ilinden gelen ve binlerce çadırın kurulduğu bir organizasyonla iki sürdü. Perinaz Yaman Gazetemize yaptığı açıklamada “Turkiye’nin her yerinden onbinlerce insanın akın ettiği Şeyh Halid’i anma programına bizde çadırımızı kurarak iki gün boyunca bin yıllık kültürümüzde, inancımızda ve geleneklerimizde var olan kurban kesme,Misafir ağırlama gibi bizi biz yapan kadim davranışı hayata geçirmeye çalıştık.

İki gün boyunca çadırımızda yüzlerce misafirlerimizi ağırladık, soframıza ortak ettik. Bizi biz yapan Böylesine kadim bir geleneği yaşatmak insanlarımız arasında paylaşma duygusunu canlı tutmak ve büyüklerimizi anmak bu toprakları kazadan beladan korumak için edilen on binlerce duaya ortak olmak bu senede bize nasip oldu.” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Çelik
2316 gün önce
İslam kültürü ile yoğrulmuş, bizi biz yapan böylesi örf ve adetlerimiz; geçmiş ve gelecek nesillerimiz arasındaki en sağlam köprüdür, bağdır.
Bu örf ve Adetleri yaşatmak ve Bu bağları daha da güçlendirmek için gösterdiğiniz gayret ve fedekarlık takdire şayandır. Tebrikler.
Açtığınız çadır' a konuk olmak, kardeşlik sofranıza birlikte oturmak isterdim.
Saygılar Hürmetler.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=