Lütfen bekleyin..



Kar Temizleme Araçları

30 Mart 2019, 13:26 - Okunma: 1953

Aynı zamanda kar küreme araçları olarakta bilinmektedirler . Olumsuz hava koşullarında, daha doğrusu şiddetli kar yağışları neticesinde ana yollarda ve aynı zamanda tali yollarda biriken çokça karın bu yolları kapatması ve sonucunda da bu yolların ulaşıma kapanması sıklıkla karşılaşılan durumlardır.

Aynı zamanda kar küreme araçları olarakta bilinmektedirler . Olumsuz hava koşullarında, daha doğrusu şiddetli kar yağışları neticesinde ana yollarda ve aynı zamanda tali yollarda biriken çokça karın bu yolları kapatması ve sonucunda da bu yolların ulaşıma kapanması sıklıkla karşılaşılan durumlardır. 

Kar küreme araçları gerek mekaniği olsun ve gerekse aksamında bulunan ekipmanlar sayesinde önünde bulunan kar bıçağı (kar küreme aparatı) yardımı ile karı oyuğunda bulunan boş haznede toplar ve kardan dolayı tıkanmış olan yolu kısa süre içerisinde açar. Oldukça güçlü makine olan kar temizleme aracı hem kırsal kesimlerin köy vilayetleri ile şehir merkezlerinde, hem de metropol tarzı büyük şehirlerin ana yollarında ve aynı zamanda da tali yollarında kullanmaktadır. Toplumsal düzen açısından oldukça önem taşıyan bu araçlar, insanların okula, işlerine yahut gitmeleri gereken yerlere gidebilmelerini sağlamaktadırlar. 

Kar küreme araçlarının büyüklükleri değişkenlik göstermektedir. Bulundukları şehirlere ve iklim şartlarına göre bu araçlar çok daha büyük olabilmektedirler. Örnek vermek gerekirse; İstanbul’da yolun kapanmasına sebep olan karın temizlenmesi için çalışacak olan kar temizleme aracının hem kendi hem bıçak (kar küreme aparatı) boyutu, Afyon’da kullanılan kar temizleme aracının boyutu ile eş değer değildir. Tabii ki de İstanbul’da çalışacak olan kar temizleme aracı daha yüksek ölçülerde olmaktadır. Netice olarak şiddetli, olumsuz kar yağışları sonrasında izlenen yol kapanmaları, bu araçlar ve bu araçların önlerinde bulunan bıçakları vasıtası ile açılmalarını sağlamakta ve olumsuz yönde etkilenen insanların hatta hayvanlarında fiziksel eylemleri ve aktiviteleri konusunda oldukça faydalı ve işe yarar bir hizmet olarak görev yapmaktadırlar. Eski zamanlarda şiddetli kar yağışları sonrasında yollar kapandığı zamanlarda öğrencilerin ulaşım sıkıntısı nedeni ile okullarına gidememeleri iyi bir örnek olarak gösterilebilir.

Esman Cega Kanal Açmayol temizleme ve Kar küreme araçları ile hizmetinizdedir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=