Lütfen bekleyin..



Zilan Türbesinde Anma

14 Mayıs 2017, 18:12 - Okunma: 3057

Şeyh Halid, vefatının yıldönümünde Batman’da türbesinin bulunduğu ziyaret mevkiinde sevenleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.İlimiz Beşiri İlçesi'ne bağlı Örmegöze Köyü'nde her yıl Mayıs'ın ikinci haftasında düzenlenen Şeyh Halid'i anma ve AŞ dökme etkinliğine bu yıl Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi katıldı.Batman’a 8 kilometre uzaklıkta, Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Halid, vefatının yıldönümünde sevenleri tarafından türbesi ziyaret edildi.Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan hatim, Yasin-i şerifler teslim edildi. Etkinliğe gelen vatandaşlar, onlarca kurban kestirip mevlitler okuttu. Yer sofrası kuruldu. Şeyh Selman Bağdu, her yıl halkın bölgeye daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz.

Türkiye’nin dört bir tarafından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Her sene katılımlar yüksek oluyor. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar buraya geldi. Bütün misafirlere katılımlarından dolayı Teşekkür ediyorum.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=