Lütfen bekleyin..



Eski Hal Esnafına Yıkım Şoku..!

12 Mayıs 2017, 11:34 - Okunma: 1625

Pazaryeri Mahallesi eski Hal Kompleksi dışında kalan 6 esnafa tebligat yapan Belediye, 8 gün içinde işyerlerini terk edip yıkım yapacaklarını söylemesi esnafı mağdur etti. Eski Hal bitişiğinde 29 yılı aşkındır esnaflık yapan vatandaşlar Belediyenin bu kararına yargı yoluyla itiraz edeceklerini açıkladılar.ESNAFLAR MAĞDURİYET YAŞAMAK İSTEMİYORBatman Pazar yeri mahallesi üzerinde daha önce eski hal olarak kullanılan arazi Batman Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilip ilçe garajına dönüştürülecek. Etrafında 29 yıldır esnaflık yapan 6 iş yeri ise yeni yapılacak garaj için çevre kirliği yapacağı gerekçesiyle belediye bu iş yerlerinin 8 gün içinde boşaltılmasını istedi.

“YEŞİL ALANA YAZIK”
Batman belediyesi Pazar yeri mahallesinde uzun zaman eski sebze hali olarak kullanılan arazinin tekrar dizayn edip yeni ilçe garajına dönüşmesini hedefliyor. Eski sebze hali olarak daha önce kullanılan arazinin etrafında 29 yıldır vergilerini ve diğer giderlerini düzenli ödeyen 6 iş yerine Belediye 8 gün içinde tahliye etmeleri konusunda uyardı. Oldukça yeşil alana sahip olan işyerleri duruma tepki gösterdiler.
60 KİŞİ İŞSİZ KALACAK!
6 iş yeri adına konuşan Esnaf Abdurrahim Doğan, “Burada esnaflık yapan 6 iş yeri bundan 29 yıl önce Milli Emlak Müdürlüğünden bu iş yerlerini kiraladık. Geçtiğimiz yıl binalar Belediyeye devr edildi. 29 yıl içerisinde düzenli kiramızı vergilerimizi ve diğer giderlerimizi düzenli ödedik, tabi 29 yıl içinde onlarca Belediye Başkanı değişti ve hiç birinde sorun yaşamadık ama mevcut yeni belediye yönetimi ise hiç beklemediğimiz bir anda bize tebligat göndererek burayı boşaltmamızı ve buraya ilçe garajı yapacaklarını söylediler. Bu hazırlanan projeden haberimiz olmadı, taki bize tebligat göndermeyene kadar. Bu gönderilen tebligatta 8 gün içerisinde boşaltmamızı ve bu 6 iş yerlerinin yıkılacağını söylediler. Biz 6 esnaf olarak Belediyeden tek ricamız bizi yerimizden etmemeleri aksi takdirde 60 çalışan işsiz kalacak ve yıkılacak iş yerlerimizde yıllardır büyüttüğümüz ağaçlarda heba olacak.”dedi.
“BELEDİYE İŞ YERİMİZİ YIKMASIN”
Uzun zamandır eski sebze meyve hali girişinde lokantacılık yapan 2’si sağır dilsiz toplam üç çocuk annesi Necla Doğan ise” Ben uzun yıllardır burada lokanta işletiyorum. 2 çocuk sağır ve dilsiz şu Ana kadar ızgara ve diğer yemek türlerini benle o yapıyoruz. Belediye yetkililerinden tek ricam iş yerime dokunmamaları, çünkü bu iş yerimde yıkılırsa ben yanımda çalışan üç eleman işsiz kalacağız,”dedi.6 iş yeri sahibi Belediyenin vermiş karadan bir an önce dönmesini istiyor 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=