Lütfen bekleyin..



‘’Sporla Birleşelim’’ Projesi Sona Erdi

24 Ocak 2019, 03:18 - Okunma: 1088

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı (2018/1) kapsamında Batman Spor Lisesi’nin yürüttüğü ‘‘SPORLA BİRLEŞELİM’’ projesi, projede yer alan okulların katıldığı turnuva ile sona erdi.

Batman Spor Lisesi kapalı spor salonunda gerçekleşen ‘’Sporla Birleşelim’’ Projesi kapanış programına İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Kurtaran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Halil EREN, Milli Eğitim Şube Müdürü Akın ARI, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Burak EREN, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gençler, ‘‘Sporla Birleşelim’’ sloganıyla hayata geçirilen Proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan Proje Koordinatörü Erhan Yılmaz; “Projemize Batman Spor Lisesi, Abdülhamit Han Anadolu Lisesi ve Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesinden 3 farklı branşta, projenin hedef kitlesi olan 204 dezavantajlı öğrencimizin katılımıyla 3 ay boyunca gerek teknik gerekse de teorik eğitimler düzenledik. Bu eğitimler sonunda projenin hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı gençlerden geleceğe karamsar bakan, özgüveni yetersiz, sosyalleşme açısından sorunlu gençler, sporun öz güven aşılayıcı, sosyalleştirici etkisi ile rehabilite edildi ve geleceğe umutla bakmaları sağlandı. Projemiz kapsamında düzenlenen eğitimlere katılarak farkındalık düzeyleri artan 204 dezavantajlı gencimiz, kısa zaman dilimi içerisinde hem psikolojik hem de sosyal yönden gelişerek toplum ile adaptasyon sağladı. Aynı zamanda spor ahlakı ve sporcu sağlığı konularında da bilinçlenen gençlerimiz, bir bütün olarak hayata hazırlanmanın önemini kavradı. Kısa zaman içerisinde çok güzel sonuçları ortaya çıkan projemizi tüm il geneline yaymayı hedefliyoruz. Projenin uygulandığı bölge okullarında okuyan 204 dezavantajlı genç ve aileleri üzerinde oldukça önemli etki bırakan bu projenin gerçekleşmesinde bütçe katkısı veren merkezde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, taşrada Batman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz” diye konuştu.

Proje, turnuva sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalya, dereceye giremeyen tüm öğrencilere madalya ve ikramda bulunularak sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
TPAO Batman Petrolspor hazırlık maçı programında 52 Orduspor FK ile karşıla..
Petrolspor Kulüp başkanı Mustafa Demir, futbolcularla gerçekleştirdiği özel..
Batman Petrolspor'un logosunda, kulübün kimliği ve değerlerini özenle..
Petrolsporlusporcular, Çin'in Chengdu kentinde yapılan Dünya Üniversite..
Batman Petrolspor, Altınordu’dan Muzaffer Kocaer’i iki yıllığına kadrosuna ..
Batman Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu TPAO Batman Petrolspo..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=