Lütfen bekleyin..



Tüpraş’ta İş Bırakma Eylemi

09 Mayıs 2017, 18:47 - Okunma: 3286

Petrol İş Sendikası Batman Şubesinin örgütlü olduğu Tüpraş işyerinde 2017-2018 dönemini kapsayan vardiya düzeni vs. konulardaki dayatmaları ve çalışma barışını tehdit edecek düzenlemelerde ısrar etmesi sonucu başlayan tıkanıklık devam ediyor. Petrol İş Sendikası Haklarını koruma noktasında bedeli ne olursa olsun sonuç alıncaya kadar eylem yapma ve tavır koyma haklarını sonuna kadar kullanacaklarını açıkladı. İŞÇİLERDEN TÜPRAŞA UYARI..!Haftalardır eylem yapan Tüpraş işçileri 4 büyük rafineri de iş bırakma eylemlerine devam etti. Petrol İş Sendikasının aldığı kararla 8 saatlik iş bırakma eylemine İzmit, Aliağa, Batman ve Kırıkkale Rafinerileri'nde çalışan işçiler katıldı. Batman rafinerisi önünde toplanan İşçiler 8 saatlik iş bırakma eylemi yaptılar.

TOPLU SÖZLEŞMEDE TIKANIKLIK
Petrol İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada: "Aylardır devam etmekte olan sözleşme sürecinde TÜPRAŞ işvereninin uzlaşmaz tutumu nedeniyle ortaya çıkan olumsuz süreç hâlâ sürmektedir. Petrol-İş olarak, sözleşme sürecinin sağlıklı yürümesi ve iş barışının zarar görmemesi adına yaptığımız eylemlerle, işvereni uyarmış ve tepkimizi göstermiştik.
Sendikamızın ve fedakar TÜPRAŞ işçisinin iyi niyetli bu tepkilerine rağmen TÜPRAŞ işvereninin sözleşme sürecinde takındığı olumsuz tavrı ve bulunduğu pozisyonu değiştirmediği görülmüştür. Tüm bunlar bir yana, son günlerde birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik maksatlı kimi dedikodu ve spekülasyonların geliştirilmekte olduğu tarafımızca bilinmekte olup, bu uğursuz girişimlerin beyhude bir çaba olduğunu belirtiriz.
Petrol-İş Sendikası, genel başkanından en yeni üyesine kadar aynı ruh, kararlılık ve bilinçle bu kutlu yoldaki mücadelesini sürdürmektedir. Kamuoyunun, ilgili çevrelerin ve işverenin bu kararlılığımızı görmesi ve buna uygun bir bakış açısı geliştirmesini beklemekteyiz.
Haklarımızı koruma noktasında ikircikli bir tutuma asla müsaade etmeyeceğimizi vurgular, bedeli ne olursa olsun sonuç alıncaya kadar eylem yapma ve tavır koyma hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz. 2017 yılının ilk üç ayını yüksek kârla tamamlayan TÜPRAŞ'ta, çalışma düzeninde yapılmak istenen ve işçinin rıza göstermediği köklü değişikliklerin hiçbir haklı gerekçesi olmadığının bir kez daha altını çiziyoruz." Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=