Lütfen bekleyin..



‘Robatman-2’ye ödül

08 Mayıs 2017, 18:01 - Okunma: 2092

Özel Final Koleji örencilerinin tasarladığı robot pprojesi, uluslar arası yarışmada birinci oldu.İnönü Üniversitesi tarafından robotik teknolojilere ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ’Uluslararası ROBOCOT Malatya 2017 (robocotfest2-2017)’ Festivalinde Batmanlı öğrencilerin yaptığı ‘Robatman-2’ adlı robot birinci oldu. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken genç buluşçular tasarladıkları robotlar ile büyük beğeni topladı. NASA’nın yeni uzay aracı ORION’un Sorumlu Sistem Mühendisi Sırrı Oğuz ile yine NASA da görevli Dr. Oktay Arslan’dan birincilik ödülü alan öğrenciler uluslar arası alanda ses getirdi.

Birçok ulusal televizyon ve haber ajanslarında haber konusu olan öğrencilerin başarısı eğitim camiasında sevinçle karşılandı.


TASARIM ve KODLAMAYI ÇOCUKLAR YAPTI
Özel Final Koleji Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Teknik Öğretmeni Caner Yıldız, okulun Robotik Kulübü öğrencilerinin 5 ay boyunca tasarım ve kodlamayı yaptıklarını belirterek “Robatman-2 adını verdiğimiz robotun tasarımını inceleyen uzman ekip, onlarca proje arasında bizleri tercih etti. Robotumuzun özelliği Mars’ta üzerindeki kamera sistemi ile engelleri aşarak gezegenin haritasını çıkarıp verileri dünyaya aktarmak ve hatta evlerde ev hanımlarının temizlik işlerini yapabilecek donanıma sahiptir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=