Lütfen bekleyin..



Petrol İş’te Seçimin Galibi Kaygusuz

07 Mayıs 2017, 17:05 - Okunma: 2906

Batmanın en büyük ve güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarından olan ve 2 bini aşkın üyenin olduğu Petrol İş sendikasında hafta sonu yapılan Kongrede Başkanlığa yeniden Şehmus Kaygusuz seçildi.17. Olağan kongresini hafta sonu kalabalık bir kitleyle gerçekleştiren Petrol-İş Sendikası Batman Şubesinde ‘Başkan’ değişmedi. Petrol-İş Sendikası konferans salonunda yapılan kongreye iki listeyle gidildi. Kongreye Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar ve Petrol İş Genel Merkez yöneticileri ile Küresel sendikal örgüt İndustriAll, Genel sekreter yardımcısı Kemal Özkan, Petrol İş Yönetim Kurulu Üyesi Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, İngiltere unite sendikası temsilcisi Simon Dubins, HDP ve DBP il eşbaskanları, Kesk şubeleri, Genel iş, Tüm esnaf odaları ile ilimizdeki birçok STK temsilcisi katıldı.

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Olağan Genel Kongresi coşkulu bir şekilde geçti. Kongre'yi başkan Şehmus Kaygusuz ve ekibi kazanarak Petrol İş Batman Şubesinde 4 yıl daha göreve devam edecekler.


149 DELEGE OY KULLANDI
17. Olağan kongresini hafta sonu kalabalık bir kitleyle gerçekleştiren Petrol-İş Sendikası Batman Şubesinde oy sayımı gece geç saatlere kadar devam etti. Mevcut Başkan Şehmus Kaygusuz ile Sertip Özdemir’in yarıştığı listede 149 delege oy kullandı. 2 Oy’un geçersiz sayıldığı, 1 delegenin de katılmadığı seçimde 77 oyla Şehmus Kaygusuz, yeniden Başkanlığa seçilirken, Sertip Özdemir’in listesi 70 oy alabildi.


YÖNETİME YENİ İSİMLER GİRDİ
3 oyun geçersiz sayıldığı kongrede Şeyhmus Kaygusuz başkan olurken, M.Emin Kapuci, M.Emin Sinooğlu ve Mehmet Çelik yeni yönetimde görev yapacaklar. Batman Demokrat Gazetesi olarak Petrol İş’te yeniden Başkanlığa seçilen Şehmus Kaygusuz ve ekibini tebrik ediyoruz. 
Toplantıda konuşan Petrol İş sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar toplu iş sözleşmeleri görüşmelerine, işyerlerinde yaşanan sorunlara, ülke ve sendika gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Tüpraş yönetimine Batman’dan çağrı yapan Genel Başkan Yaşar Tüpraş çalışanlarının mevcut haklarının korunarak, yeni iyileştirmeler yapılarak Toplu İş’in bir an önce imzalanmasını istedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=