Lütfen bekleyin..



Madde bağımlılarını tedavi edip, meslek sahibi yapıyorlar

05 Aralık 2018, 19:44 - Okunma: 2313

Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan ve 2010 yılından bu yana hizmet veren Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi ve Alkol ve madde bağımlılıkları Merkezi (AMATEM)’de hastalar hem eski sağlıklarına kavuşuyor hemde meslek sahibi oluyor. Hastane Genel koordinatörü Yönetim kurulu üyesi Gönenç Köroğlu hastaların daha sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmeleri için yoğun bir gayret sarfediyor.

Boylam Hastanesinde Güzel Sanatlar ve resim öğretmeni Derya Durmaz hastanede tedavi gören hastaların meslek sahibi olabilmesi için el işi kursları düzenleyerek meslek sahibi olmalarını sağlıyor. Hastanede düzenlenen sergide Hastalar tarafından hazırlanan el işi çalışmaları sergilenirken, hastalar kısa bir sürede öğrendikleri hünerlerini sergilemeyi başardılar.

Madde bağımlısı ve Alkol bağımlısı çok sayıda gencin tedavi gördüğü Boylam Psikiyatri ve Amatem merkezinde Bölgede de çok sayıda hasta müracaat ederek eski sağlıklarına kavuşuyor. 5 yıldızlı Otel konforunda hizmet yürüten Özel Boylam Hastanesinde bir yandan gençler tedavi olurken, diğer yandan Derya hoca gibi eğitimcilerde düzenledikleri kurslarla tedavi sonrasındaki süreçte birer meslek sahibi olmalarını sağlıyor. 
Madde bağımlısı gençler gazetemize yaptıkları açıklamada “Hastanenin tüm şartları 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor. Gerek Hastane Koordinatörü Gönernç Köroğlu, doktorların büyük bir ilgisi var. İnşallah bu madde illetinden kurtulup yeninden toplumun içine girmeyi ve birer meslek öğrenmeyi de hedefliyoruz. Güzel Sanatlar Öğretmeni Derya Durmaz’ın açtığı kursun oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz. Tedavi sonrasındaki süreçte beklide birer meslek sahibi olarak buradan çıkacağız. Bu Hastanede hem madde kullanımdan kurtuluyoruz, hemde meslek sahibi oluyoruz. Derya Hoca’nın el işi ürünlerini kendimizde hazırlamaya başladık. Ürünlerimiz hastanede sergilendi. Yeni bu tedavi bittikten sonra beklide onları nsayesinde dışarıda bir meslek sahibi olacağız. Oldukça ilgi ve alaka var. Her yönden kendimizi daha huzurlu hissediyoruz. Bir an önce insanlarımızın madde bağımlılığından kurtulup yeni bir hayata başlamasının önemli olduğunu dile getiriyoruz.” Dediler. 
Madde Bağımlısı gençlerin topluma yeniden kazandırılması için yoğun bir çabanın sarfedildiği hastanenin hizmetinden vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, gerek yönetici kadrosu ve gerekse de doktor kadrosunun başarılı bir şekilde tedavi sürecini hızlandırdıkları dile getirildi. 


HASTALAR BOYLAM HASTANESİNDE ŞİFA BULUYOR
Tam donanımlı özel psikiyatri ve AMATEM hastanesi olarak Ankara'nın Kazan ilçesinde hizmet veren Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi ve Alkol ve madde bağımlılıkları Merkezi (AMATEM) verdiği hizmetle bağımlılara ve psikiyatri hastalarına yönelik olumlu sonuç alan nadir özel sağlık kuruluşları arasında bulunuyor.
Boylam psikiyatri hastaneleri alkol ve madde bağımlılıkları tedavi merkezi (AMATEM) 40000 m2 açık, yaklaşık 12000 m2 kapalı alanda her bir binada en çok 40 oda bulunmak üzere yatay yerleşimli olarak ayrı ayrı binalarda yer alıyor.


AMATEM tek kişilik odalarda 76 yataklı bir tedavi merkezidir. 51 yataklı özel psikiyatri hastanesiyle aynı yerleşkede yer alan AMATEM psikiyatri Hastanesi ile birlikte yerleşkede yer alan hastanelerde toplam 125 psikiyatri yatağı bulunuyor.  Hastanede şizofreni, bipolar bozukluk ve diğer ruhsal bozukluklar, alkolizm ve diğer madde bağımlılıkları (Eroin, Esrar), internet ve kumar bağımlılığı, uyku bozuklukları, tedavi ediliyor. Hastane bünyesinde dalında uzmanlaşmış, Prof ve doçentlerin yanı sıra uzman psikolog ve Psikiyatri uzmanları görev yapıyor. 5 yıldızlı Otel konforunda hizmet yürüten Özel Boylam Psikiyatri ve AMATEM Hastanesi Doğayla iç içe, Şehir gürültüsünden uzak, nezih ve modern bir ortamda hizmet yürütüyor. Güleryüzlü ve cana yakın sağlık Personeli, hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen Yönetim kadrosuda takdir ediliyor.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahriye hidirbozan
1499 gün önce
Oglum hergun duzenli icmesede zaman zaman alkol aliyor.alkolden sonra anormal degisiyor saldirganlasiyor .onun tedavi olmasini istiyorum fakat ikna edemiyorum.bana nasil yardimci olursunuz ..birde kendisi calisiyor ..hastanenin ucretiyle ilgili bilgi almak istiyorum .tesekkurler.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canal..
Petrol City AVM’nin zemin katında kitap fuarı açıldı. 29 Ocak–28 Şubat tari..
Batman’ın sevilen ailelerinden TPAO emeklisi İlhan Bezek’in oğlu ve TPAO es..
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından bu yıl dördüncüsü yapıla..
Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ..
5. Batman Kitap Fuarı kapsamında Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Hülya..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=