Lütfen bekleyin..



Baran, Öğrencilere Kudüs’ü Anlattı

07 Mayıs 2017, 13:01 - Okunma: 1158

Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, İmam Hatip Lisesi öğrencilerine verdiği konferansta Kudüs izlenimlerini aktardı. İslam âleminin ilk kıblesi olan Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden ve bu alanda akademik çalışmaları olan Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, izlenimlerini genç nesillere paylaşması sevinçle karşılandı.“KUDÜS MARDİN GİBİ TARİHİ”Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, Kudüs’ün tarihi ve mekanlarıyla Mardin’i anımsattığını söyledi. Baran ayrıca; “Kudüs’ün üç semavi din için de kutsal bir mekândır. Ancak özellikle ilk kıble olması açısından Müslümanlar için ayrı bir önem taşıyor. Mescidi Aksa’yı ve Peygamber Efendimizin Miraca yükseldiği Kubbet-üs Sahra’yı ve daha birçok peygamberimizin yaşadığı bu mukaddes toprakları görmek, tarihi hissetmek Filistinli kardeşlerimizin son durumunu yakından görmek doğrusu ayrı bir heyecan yaşattı.

 Kudüs tıpkı Mardin gibi tarihi bir şehirdir. Kudüs sokaklarında gezerken kendinizi Mardin’deki dar sokaklarında gezer gibi hissediyorsunuz. Aslında Kudüs’ün Mescid-i Aksa’nın kattığı manevi hava ile şehrin diğer şehirlerle kıyaslamanın yanlış olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Program daha sonra öğrencilerin büyük beğenisi ile sona erdi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=