Lütfen bekleyin..



‘ZEYNEL BEY TÜRBESİNİN TAŞINMASINDAN GERİ ÇEKİLİN!’

05 Mayıs 2017, 11:27 - Okunma: 2363

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, Zeynel Bey Türbesini taşıyacak olan Şirkete açık mektup yazarak ‘Başarısız deneme Zeynel Bey Türbesinin taşınamaz olduğunu gösteriyor! Taşıma projesinden acilen geri çekilin! Açıklamasında bulundu.Girişimden yapılan açıklama şöyle “2017 Nisan ayın sonunda, Hasankeyf’te bulunan Zeynel Bey Türbesini taşınmasını hazırlamak amaçlı gerçekleştirilen deneme başarısızlıkla sonuçlandı. Bu başarısızlık Hasankeyf’teki kültürel mirasın Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin devam eden inşaatı nedeniyle karşılaştığı büyük tehditleri gözler önüne sermektedir.

Zeynel Bey Türbesi’nin taşınmasına ilişkin bütün çalışmaların sizin tarafınızca acilen durdurulmasını ve taşıma projesinden geri çekilmenizi talep ediyoruz. Burda tekrardan, Avrupa Insan Hakları Mahkemesi'nde Hasankeyf'e ilişkin devam eden davada, Türkiye'nin kültürel mirasın korunma planlarının ciddi eleştirilere maruz kaldığına dikkat çekmek isteriz. 
Yeterli tedbirlerin alınmaması sonucu ilk denemenin başarılı olmaması kabul edilemezdir. Son aylarda tarafınızca hem kamuoyuna hem de Hasankeyf'te sözlü olarak bizlere ve ilgililere bir çok defa ısrarla hiç bir riskin olmadığının belirtilmesini dikkate alırsak durum daha da tartışmalı hale gelmiştir. Bir daha tüm sesimizle; Zeynel Bey Türbesi'ni tasıma projesinin iptalini, Ilısu Projesi'nin bir an önce durdurulmasını ve tüm paydaşlar arası Hasankeyf/Dicle bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasına ilişkin bir toplumsal konsensüse ulaşmak amaçlı yeni ve geniş bir tartışma talep ediyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=