Lütfen bekleyin..



Ses’ten İhraçlara Tepki

05 Mayıs 2017, 11:23 - Okunma: 1300

Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri sendikası Batman Şubesi üyeleri KHK’lar kapsamında yaşanan Görevden alma ve ihraçlara tepki gösterdiler. 82 KESK ÜYESİ İHRAÇ EDİLDİKadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesi bahçesinde bir araya gelen Sendika üyeleri basın açıklaması düzenledi. SES Şube Başkanı Deniz Topkan tarafından okunan basın açıklamasında “OHAL rejimini temel yönetim biçimi haline getirmiştir. 672 sayılı KHK ile başlayan ve kendine muhalif gördüğü kamu emekçilerine yönelik ihraç, baskı algısı 689 sayılı KHK ile hız kesmeden devam etmektedir. Onbinlerce kamu emekçisinin hiçbir adli soruşturma geçirmeden, savunma hakkı verilmeden ihraç edilmesi nasıl bir zulüm ile karşı karşıya olduğumuzun somut ifadesidir.

Sendikal hak ve özgürlükler KHK’ler yolu ile ortadan kaldırılmıştır. Açık ki sendikalarımız ve üyeler bu yolla biat etmeye zorlanmakta, sendikal faaliyetlerimizi bunun bahanesi yapmaktadır.İlk işlerinin kamu emekçilerinin iş güvencesinin ve kıdem tazminatının fona dönüştürülerek ortadan kaldırılması olduğunu Sosyal Çalışma Bakanı diplomatik bir dille ifade etmiştir. İhraçlar bu çalışmalardan da bağımsız değildir. Bugüne kadar 3300’ü bulan ihraçlarımızın 83’ü de ilimizde KESK’e yönelik olmuştur. Bir üyesine yapılmış haksızlığı tüm üyelerine yönelik kabul eden bir gelenekten gelen sendikamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üyeleri ile dayanışma içinde olacağı ve bu haksızlıklara boyun eğmeyeceği bilinmelidir.
Son KHK ile, hukukun da yok sayıldığı, adalet duygusunun hiçleştirildiği bir dönemde haklılığını, örgütlü gücünden alan bizler; Tüm antidemokratik uygulamalara karşı mücadele geleneğimizden aldığımız güçle karşı duracağız.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=