Lütfen bekleyin..



TÜPRAŞ'TA İŞÇİLER 8 SAAT İŞ BIRAKTI

03 Mayıs 2017, 21:46 - Okunma: 1472

Petrol İş Sendikasının TÜPRAŞ Rafinerisiyle yürüttüğü Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık üzerine başlayan işçi eylemleri devam ediyor. Petrol İş sendikasının aldığı kararla Gündüz vardiyasında çalışan işçiler 8 saat boyunca iş bıraktı. İş bırakma eylemi nedeniyle Tüpraş rafineri önünde işçiler açıklama yaptı. İşçiler adına Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz bir konuşma yaptı. Kaygusuz "Gündüz vardiyasında ve dolumda çalışan işçi arkadaşlarımız sabah 08.00 itibariyle işbaşı yapmadı. İşçiler 8 saat çalışmayacak. Bunlar hepsi uyarı eylemleridir.

Bu uyarı eylemlerle Koç Ailesi veya TÜPRAŞ yöneticileri geri adım atmasalar, daha sert eylemler başlatacağız. Grev yasağı olan bir iş kolundayız diye işveren her istediği tutumu ortaya koyamaz. Buna asla izin vermeyeceğiz. Yıllardır elde ettiğimiz hakları elimizden almak isteyen bir zihniyet var. Bu kazanımlarımızı asla elimizden almasına izin vermeyeceğiz."dedi. 


TÜPRAŞ’TA NELER OLUYOR! TİS’TE SON DURUM…
Petrol İş Sendikasının örgütlü olduğu ve yaklaşık 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri anlamsız bir şekilde tıkandı.  Sendika yetkililerin taleplerine kulaklarını tıkayan Tüpraş, süreci yüksek hakem heyetine götürmeye kararlıydı. İşveren ile yapılan 6 oturumdan da sonuç alınamadı. Daha sonra arabulucu dönemi başladı.2 Mayıs'ta arabulucu dönemi de bitti.2 kez arabulucu ile görüşme yapıldı fakat yine bir sonuç alınamadı.Arabulucu şimdi bir rapor düzenleyecek.Muhtemelen Perşembe ya da cuma gününe kadar rapor hazırlanmış olacak.Daha sonra bu rapor posta ile hem işveren tarafına hem de sendikaya iletilecek.Aynı şekilde işveren ve sendika posta yolu ile bir dönüş yapacak.Yani en azından bir 10 günlük süre geçecek.Bu arada işveren ve sendika tekrar masada bir buluşma gerçekleştirebilir. Umarız Tüpraş yönetimi ile sendika ortak bir yol bulur ve binlerce işçinin beklediği müjdeli haberi paylaşılır.


PETROL İŞ KONGRESİ CUMARTESİ GÜNÜ
Petrol İş sendikasının 17. olağan Genel kurulu Cumartesi günü saat 09’da Petrol İş konferans salonunda yapılacak. Tüpraş’ta tıkanan Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gölgesinde yapılacak olan Kongrede Tüpraş işçisinin sorunu da gündeme getirilecek. Kongrede Mevcut Başkan Şehmus Kaygusuz ve Sertip Özdemir’in aday olması bekleniyor. Bir süredir TP, Tüpraş, Botaş ve diğer kurumlarda temsilcisi seçimleri büyük bir çekişmeyle yapılmıştı. Cumartesi günü yapılacak olan Kongreye Petrol İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Şube eski Başkanlarından ve şu an Petrol İş merkez yönetim kurulunda başarıyla görev yapan Mustafa Tekik, Bölge sendika başkanları, stk temsilcileri ve kalabalık bir topluluğun katılması bekleniyor…

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=