Lütfen bekleyin..



Diyarbakır'a Gidiyorsanız Bunları Görmeden Dönmeyin

03 Mayıs 2017, 17:21 - Okunma: 1971

Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu illerimiz arasında 9 bin yıllık geçmişiyle tarihi bir şehirdir. Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, gezilip görülmesi gereken yerler açısından da oldukça zengin bir ilimizdir.

Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu illerimiz arasında 9 bin yıllık geçmişiyle tarihi bir şehirdir. Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, gezilip görülmesi gereken yerler açısından da oldukça zengin bir ilimizdir.

Diyarbakır'ın Tarihi Yerleri

Şehir merkezinde tüm ihtişamıyla gelenleri selamlayan Diyarbakır Ulu Cami'yi mutlaka tarihi yapısıyla görmelisiniz. Arap orduları 639 yılında hakim olduğu Diyarbakır’ın en büyük kilisesini günümüzdeki camiye çevirdikleri rivayet edilir. Muhteşem mimarisiyle yüzyıllara meydan okumuş bir camidir. Hasan Paşa Hanı ise başka bir tarihi simge olarak Diyarbakır’da Ulu Camii’nin doğu girişinin karşısında yer alan tarihi bir handır. İçerisinde yerel ürün satıcıları ve çay bahçeleri bulunur. Diyarbakır'da tarih kokan başka bir yer olan Kervansaray ise mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir. Kervansarayın yapımına 1521 yılında başlanmış. 1527 yılında da bitirilmiştir. 72 oda, 17 dükkân ve 800 deve alabilecek kapasitede olan Kervansaray restorasyon sonucu otel haline getirilmiştir.

Diyarbakır'ın Doğal Güzellikleri

Eğer Diyarbakır’ın doğal güzellikleri arasında bir yolculuk yapmayı istiyorsanız Dicle Nehri’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu ihtişamlı köprü, Mardin Kapısının 3.km batısında bulunuyor. 6.yüzyılda I.Anastasias Döneminde yapıldığı söylenen bu köprü şehri kuşatan eski uygarlıklar tarafından yıktırılmış ancak daha sonradan yeniden onarılmıştır. Diyarbakır surlarıyla Dicle Nehri arasında göz alabildiğine uzanan ünlü Hevsel Bahçeleri efsanelere dahi konu olmuştur. Mezopotamya’nın en eski tahıl ambarı olduğu söylenen Hevsel’in yaban yaşamı da oldukça zengindir. 180’den fazla kuş türünün yanı sıra tilki, sansar, sincap ve kirpi gibi pek çok canlının da barındığı doğal bir ortamdır. Çayönü ise doğal güzellikleriyle M.Ö. 10200 yıllarından bu yana günümüze gelen bir yapıdır. Eski uygarlıkların yerleşim alanı olan ve doğa içerisinde yer alan bu kompleksi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Diyarbakır’da Ulaşım

Diyarbakır’da gezilecek yerleri rahatça görebilmeniz için önerimiz araçla seyahat etmenizdir. Özel aracınız yoksa ya da Diyarbakır’a şehir dışından geliyorsanız http://almiracars.com.tr/tr/ofisler/diyarbakir-havalimani-arac-kiralama adresinden Diyarbakır Havalimanı’ndan kiralayacağınız araçları görebilir, size en uygun kiralık araçla gezinizi sürdürebilirsiniz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=