Lütfen bekleyin..



Batman’dan Hak İş Mitingine Yoğun Katılım

01 Mayıs 2017, 22:17 - Okunma: 1643

Hak İş Konfederasyonu tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı Mitingi nedeniyle Batman’dan da çok sayıda kişi Erzuruma gitti. Erzurum İstasyon meydanında yapılan 1 Mayıs kutlamalarına Batman’dan Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz sağlık İş temsilcisi Ahmet Altunç, Öz Büro İş temsilcisi Ufuk Açıkgöz, Hizmet İş il temsilcisi Hasan Kilvan ve 200’ü aşkın sendika işçisi Erzurum’daki mitinge katıldı. Batman ekibi Erzurum mitinginde pankart açtı. TEŞERON İŞÇİLERE KADRO İSTENDİHak İş Konfederasyonu 1 Mayıs'ı “Taşeron İşçilerine Kadro istiyoruz, Geçici ve Mevsimlik İşçilerin Sorunları Acilen Çözülsün istiyoruz” sloganlarıyla kutladı.

"Taşeron işçilere kamuda işçi kadrosu istiyoruz" diyen Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Özel sözleşmeli personel çözümünü asla kabul etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. 'Taşeron işçilerin taleplerini duyun, anlayın ve gereğini yapın' diyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları acilen çözülsün" ifadelerini kullandı.
Arslan, şunları söyledi: "Bu meydana kulak verin. Taşeron, geçici, mevsimlik işçilerin haklı taleplerinin gereğini yapın. Kamuya kadrolu işçi alımının yeniden başlatılmasını istiyoruz. Ülkemizdeki işsizliğin ve yoksulluğun son bulması, insan onuruna yaraşan iş ve ücret talebi için alanlardayız. Angaryaya dönüşen fazla çalışmalara, çocuk işçiliğine karşı olduğumuz için; daha iyi bir sosyal güvenlik sistemi, eğitim hakkı ve fırsat eşitliği için alanlardayız."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=