Lütfen bekleyin..



Hasankeyf’e Ziyaretçi Akını

01 Mayıs 2017, 22:16 - Okunma: 1399

Batmanın tarihi ilçesi Hasankeyf’e havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi akını yaşanmaya başladı. Ilısu barajı gölü suları altında kalacak olan Hasankeyf’in dört bir yanı yerli ve yabancı turistlerle doldu. Dicle nehri kenarında da yüzlerce vatandaş hafta sonu piknik yaptılar. Yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar araç park yeri bulmakta güçlük çektiler. Ilısu Baraj sularının altında kalacak olan ve binlerce yıllık geçmişi sahip Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. 2018 yılında Ilısu Baraj’ında su tutulmaya başlanmasının ardından sulara gömülecek olan binlerce yıllık Hasankeyf’i görmek isteyen vatandaşlar, bu güzelliği çocuklarının görememesinden dolayı çok üzgün olduklarını söylediler.

HASANKEYF DOLDU TAŞTI


Çalışmaların tamamlanmasıyla 2018 yılında tamamen su altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçeyi su altında kalmadan önce görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Hasankeyf'e en hareketli günlerini yaşatıyor.Yapımına 2000 yılında başlanan Ilısu Barajı'nın, 2018 yılında tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf, tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden yerli ve yabancı turistler, Hasankeyf'i sular altında kalmadan görmek için ilçeye akın ediyor.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=