Lütfen bekleyin..



Emekçiler 1 Mayıs Mitingindeydi

01 Mayıs 2017, 22:12 - Okunma: 1679

SENDİKA, SİYASİLER VE SANATÇILAR BATMAN’DA BULUŞTUBatman'da HDP, DİSK, KESK, Petrol-İş ve HDP tarafından 16 Mayıs Şehir Stadı'nın yanındaki alanda 1 Mayıs mitingi düzenlendi.Miting nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, vatandaşları didik didik aradıktan sonra alana aldı. Kutlamalara KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, HDP milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve emekçiler katıldı. Mitinge beklenen ilgi olmadı. Kutlama halaylarla başladı. Alana Kürtçe Türkçe “Bijî Yek Gulan”, “Taşeronlaştırmaya ve iş cinayetlerine Hayır”, “Evde, işte sömürüye kadın cinayetlerine son” pankartları asılırken, alandaki emekçiler de sık sık, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları attı.

1 Mayıs Mitinginde Sanatçılar Servet Kocakaya, Şerzad ve Rojda seslendirdikleri Kürtçe ezgi ve türkülerle alandaki işçileri coşturdular. 


“TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERİLSİN”
Mitingin açılış konuşmasını tertip komitesi adına Petrol İş sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz yaptı. Ardından Petrol İş Sendikası Genel Örgütleme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik konuşmasında taşeron işçilerin seslerine kulak verilmesini ve gecikmişte olsa kadro verilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı. Tekik KHK'larla işten atılmaların büyük bir haksızlık olduğunu,işçi sınıfına ve emeğe yönelik saldırıların had safhaya ulaştığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Eşit özgür ve adil bir yaşamı savunan emekçiler Ankara’da, İstanbul’da, Kobanê’de, Efrîn’de emekçiler alanlarda haklarını savunuyor. Sınıf mücadelesinde yaşamını yitirmiş arkadaşlarımızı anıyoruz.” dedi.


KESK GENEL BAŞKANI KÖSE: “1 MAYIS GÜNCELDİR VE ÖYLE OLMALIDIR”
KESK Eşbaşkanı Şaziye Köse 1 Mayıs 1977’de Taksim’de ve 2015 yılında Ankara’da katledilen emekçileri anarak, “İşçiler 150 yıl önce sermayedarlara 8 saat çalışma koşulları düzenlenmesi için bir mücadele başlattı. Ve o mücadele bugün hala sürüyor. Şimdi de 6 saat çalışma mücadelesi yürütülüyor. Bu nedenle 1 Mayıs günceldir ve öyle olmalıdır” ifadelerini kullandı. Köse, işçi sendikalarının bölünmüşlüğüne dikkat çekerek, “Bütün işçiler zincirlerinden kurtulup birleşmeli ve ortak mücadele etmeli. 16 Nisan geride kaldı ama bu defter kapanmadı. Hayırlarımızla alanlardayız. Karşımızda halk iradesini tanımayan bir iktidar var. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile meclis kendini işlevsiz kıldı.” şeklinde konuştu.


YILDIRIM: “ 4 MİLYON İŞSİZ VAR”
HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da “Artık 1 Mayıs AKP yüzünden işsizlerin bayramı haline geldi. Ülkede son 40 yılın en büyük işsizlik dönemi yaşanıyor. AKP’den önce işsizlik yüzde 8 iken şimdi ise yüzde 13 çıktı. AKP döneminde resmi rakamlara göre 4 milyon işsiz var. İşsizliğin en az olduğu dönem ise 2014 yılıdır. Çünkü o dönemde çözüm süreci vardı. Ama savaşın yüzünden insanlarımız gün yüzü bile göremediler. Savaşlar hem canı hem ekonomiyi vuruyor. Çatışmasızlık dönemlerinde ancak emekçiler ve halklar gün yüzü görmüştür” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=