Lütfen bekleyin..



Halk Müziği Konseri Büyük İlgi Gördü

29 Nisan 2017, 03:42 - Okunma: 1652

Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen Bahar Konseri kapsamındaki Türk Halk Müziği Korosu büyük beğeni topladı. Şef Abidin BİNGÜL tarafından yönetilen Türk Halk Müziği Korosunda değişik meslek grubundan gelen sanatçılar bulunuyor. 430 kişi kapasiteli Batman'daki en büyük salon olma özelliğini taşıyan ve Batmanlıların sanatın her dalı ile iç içe olma ilkesi ile hareket edilen Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinin açılış kurdelesini Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY ve minik misafirleri eşliğinde kesti.

Belediye Kültür Müdürü Abidin BİNGÜL, kısa bir açılış konuşması yaptı.Vali Ahmet DENİZ yaptığı konuşmada, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY'a teşekkür etti. Vali DENİZ: "Türkiye'nin değişik yörelerinden seslendirilen müzik eşliğinde hep birlikte eğlendik. Bizler değerlerimize sahip çıkmalıyız. Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başta Belediye Başkan Vekilimiz olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.Kalabalık bir müziksever topluluğu tarafından izlenen konseri Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Başkan Yardımcıları A. Vahap ASMA, Doç. Dr. H. Murat ŞAHİN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, yöneticiler, çok sayıda vatandaş izledi. 
Müzikseverlere 2 bölüm halinde sunulan Türkiye'nin değişik yörelerinden derlenen müzik ziyafetinde; "Fincanın etrafı yeşil", "Daha senden gayrı aşık mı yoktur", "Güzel ne güzel olmuşsun", "Garip bir kuştu gönlüm" türkülerinin yanında konser Potpuri ile son buldu.
Konser dinleyicilerden bol bol alkış aldı.
 
Şef Abidin BİNGÜL yönetimindeki ekipte;
 
Bağlama        : Mesut YAMANCI, Hüseyin CEYLAN , Özkan GÜZELGÜL, Gülay GÖK
Kaval              : Mehmet ER
Kabak Kemane: Eyüp Ömer BAL
Klasik Gitar    : Aykut ÇEĞİN
Bas Gitar        : İbrahim Ethem TÜZER
Ritim Sazlar    : Hüsnü KADIOĞLU, İlker BÜYÜKAŞÇI
Sunucu : Ayşegül KOŞAN
Tonmaister      : Cemal TAÇ
 
Nebahat KURT, Pınar ERASLAN, Mustafa ÖCAL, Semih ÇIPLAK, M. İrfan ALTUN, Özlem EROĞLU, Gülhan BAĞRIYANIK, Gökhan TAŞKIN, Burhanettin KAPLAN, Melek YILDIZ, Başak KUYUMCU, Nazike YALÇINKAYA, Dilara KILIÇ, Hazal DİKMEN, Hüda Nur KAYA, Vuslat Yekta TAYMUR, Mustafa Hakkı ERTAN, Gülistan ULAŞ, Vasfiye AVŞAR, Sadık AKSOY, Ümit TAŞ, Abdullah TUNCEL, Abdullah AY, Seçim DOĞU, Müslüm SONAR, Veysel ASI, Tuğba AVŞAR, Didem YAŞAR, Yeliz EŞMEKAYA, Yakup ÇINAR, Sema KAYA, Mehmet Tahir KAVAK, Sevgi ŞİMŞEK ve Berivan AYDIN yer aldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=