Lütfen bekleyin..



Zeynel Bey Türbesi Taşıma Güzergah Yolu Test Aşamasında

29 Nisan 2017, 03:40 - Okunma: 1286

Zeynel Bey Türbesi taşınma işi ihalesi 28.05.2015 tarihinde DSİ Barajlar ve HES Dairesince gerçekleştirilmiş olup 26.06.2015 tarihinde İhale Komisyon Kararı ile taşıma işini ER-BU İnş. Tic. A.Ş. üzerine 15.838.000 TL bedelle verilmiştir. 20.07.2015 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanılmış, firma tarafından yapılan çalışmalar bitme aşamasına gelinmiştir.

Bu maksatla, Zeynel Bey Türbesinin taşınacağı güzergah yolunun asfaltlama çalışmaları yetkili firma olan ER-BU İnş. tarafından tamamlanmış,  türbeyi taşıyan büyük araçların üzerine 750 ton ağırlığında beton bariyerler konularak güzergah yolu 27.04.2017 günü saat 15.30 da test çalışmalarına başlandı ve yaklaşık 2 gün boyunca test çalışması devam edecektir. İlk günkü güzergah yolu test çalışmasına Kaymakamımız Sayın Faruk Bülent BAYGÜVEN, DSİ 16.Bölge Müdürü Ali Fuat EKER, DSİ yetkilileri ve firma yetkilileri katıldı. Yapılan testler sonucunda bir aksilik yaşanmaz ise muhtemelen Mayıs ayı içerisinde türbenin taşınma işlemi gerçekleştirilecektir.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=