Lütfen bekleyin..



Gaziantep kiralık daire fiyatları ne kadar?

02 Eylül 2018, 18:53 - Okunma: 2425

Gaziantep’te kiralık daire arayanların dikkat etmesi gerekenler…

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birleştiği noktada konumlanan Gaziantep, 2 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehri olarak adından söz ettirmeyi başarıyor. GAP'a en yakın sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’in ekonomisinde sanayi, tekstil ve gıda oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarihi ve doğal zenginlikleriyle dikkat çeken Gaziantep’te toplam 9 ilçe bulunuyor. Yatırım, ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam ettiği şehrin emlak prim değeri artıyor.  Satılık ve kiralık alternatifinin fazla olduğu bölgede kiralık daire fiyatları artıyor. Peki, Gaziantep kiralık daire fiyatları ne kadar? Gaziantep kiralık daire fiyatları bir yılda ne kadar arttı? Gaziantep projeleri neler? İşte Gaziantep’te kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

Gaziantep kiralık daire fiyatları artıyor!

Bölgede üniversite sayısının fazla olması kiralık daire talebini artıran unsurlar arasında yer alıyor. Şehirdeki öğrenciler ise özellikle kiralık daire fiyatlarını yakından takip ediliyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine göre, Gaziantep kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 595 TL, maksimum 991 TL arasında değişiyor. Bölgede ortalama kira fiyatı 2017 yılında 751 TL iken, yükseliş eğilimine girerek bu yıl 793 TL seviyesine çıktı. Anadolu’nun konut pazarında öne çıkan şehrinde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 17 yıl olarak hesaplanıyor. 

Şahinbey kiralık daire 552 TL’den başlıyor!

Gaziantep’in en kalabalık ilçesi Şahinbey, bölgede satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip yer oldu. Şahinbey aynı zamanda konutta en çok kazandıran ilçe oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Şahinbey kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 552 TL ile 920 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 736 TL olarak ölçümleniyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, Gaziantep gibi 17 yılı buluyor.

Gaziantep projeleri neler?

Gaziantep’te projeler tüm hızıyla devam ediyor. Şehirde dikkat çeken projelerin başında “Akıllı Şehirlere Dönüşüm” geliyor. Gaziantep’in “Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi” kapsamında 2023’e kadar “akıllı şehre” dönüştürülmesi amaçlanıyor. Bu yılının sonunda tamamlanması hedeflenen “GAZİRAY” metro projesinin de trafiği önemli ölçüde rahatlatması bekleniyor. Diğer taraftan bölgede Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Kuzey Şehir projesi, Türkiye'deki 23 ilden daha büyük olacak. 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan projede 50 bin konut yer alacak. Gaziantep’te hayata geçirilen projelerle birlikte bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=