Lütfen bekleyin..



Karekod Okuyucu Nedir Ne İşe Yarar?

27 Ağustos 2018, 18:54 - Okunma: 3037

Öncelikle karekod ne demek onu öğrenelim. Karekod, bir takım bilgilerin elektronik cihazlar tarafından okunabilir hale gelmesini sağlayan kodlardır. Asıl ismi Datamatrix'tir. Ürünlerin üzerinde bulunan barkodların oluşturduğu şekil aslında datamatrix diye adlandırılır, karekod Türkçeye çevrilmiş halidir.

Öncelikle karekod ne demek onu öğrenelim. Karekod, bir takım bilgilerin elektronik cihazlar tarafından okunabilir hale gelmesini sağlayan kodlardır. Asıl ismi Datamatrix'tir. Ürünlerin üzerinde bulunan barkodların oluşturduğu şekil aslında datamatrix diye adlandırılır, karekod Türkçeye çevrilmiş halidir. Karekod okuyucu ise, bu barkodları okuyup bilgi almamızı sağlayan cihazdır. Karekod okuyucu sayesinde merak ettiğimiz her ürün hakkında bilgi alabiliriz.

Karekod Okuyucu Çeşitleri

• QR Kod,

• Data Matrix Kod,

• Aztek Kod

2 boyutlu karekod diye bilinir. Denso Wave tarafından Japonya'da bulunmuştur. Birçok kullanım alanı vardır ( telefonlar, reklam panoları, gazeteler vb.) Bu kod okuyucu ile kodun içerisinde resim, video, link gibi içerikler görebilirsiniz. QR kod okuyucu ile okutmak istediğiniz kod kirli bile olsa cihaz kodu okuyabilir. Karekod okuyucular arasından en kullanışlı olanı QR kod okuyucularıdır.
Datamatrix kod okuyucu

Ülkemizde ilaç sektöründe kullanılmaya başlanmıştır. Matematiksel bir kod okuyucudur. Kodun kirlilik durumunda okumama yapabilir.

Aztek kod okuyucu 

Kodun içerisindeki beyaz noktalar sayesinde okuma sağlar. Diğer kodlar gibi kullanımı yaygın değildir. QR kod okuyucu kadar kullanışlı olmasa pek çok alanda kullanılır.

Karekod Okuyucuların Avantajları Nelerdir? 

•   Müşteriler bakımından; Merak ettiğiniz her ürünün kodunu okutarak o ürün hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.( üretim tarihi, son kullanma tarihi, fiyatı vb)

•   Satıcılar bakımından; Kod okuyucu sayesinde ürünlerin stok takibini yapabilir, buna göre ürün stoku yapabilir. Bunun dışında her ürünün fiyatını aklında tutmak yerine bilgisayardan ürünün fiyatını öğrenebilir.
•   Kargo şirketleri bakımından; Gönderilen ve gelen kargoların takibini yapabilir. Böylece hangi kargo kim tarafından gönderilmiş, kime gönderilmiş, nereden nereye gönderilmiş, ürünün fiyatı ve gramajı hakkında birçok bilgiye ulaşabilir.

• Sınav merkezleri tarafından; sınava girecek bireylerin sınav kağıtlarını optik okuma sistemi üzerinden okuyabilirler. Böylece kimsenin sınav kağıdı karışmaz ve kağıtlar tek tek okunmak zorunda kalmaz
Karekod okuyucuları elektronik satış yerlerinden ve internet siteleri üzerinden temin edebilirsiniz. Güvenilir ve kaliteli ürün satan bir internet sitesi arıyorsanız https://www.incehesap.com/  sitesini ziyaret edebilir, aradığınız Karekod okuyucuyu bulabilirsiniz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=