Lütfen bekleyin..



Anakart

02 Ağustos 2018, 18:04 - Okunma: 1748

Anakart, bilgisayarın tüm iç ve dış tüm bağlantı portlarının bağlandığı, üzerinde elektronik devre elemanlarının bulunduğu bilgisayarın en önemli parçasıdır. Anakart olmadan bilgisayar çalışmaz. Bilgisayarın tüm donatım sistemlerinin birbiri ile bağlantısını ve çalışmasını sağlayan temel parça anakarttır.

Anakart, bilgisayarın tüm iç ve dış tüm bağlantı portlarının bağlandığı, üzerinde elektronik devre elemanlarının bulunduğu bilgisayarın en önemli parçasıdır. Anakart olmadan bilgisayar çalışmaz. Bilgisayarın tüm donatım sistemlerinin birbiri ile bağlantısını ve çalışmasını sağlayan temel parça anakarttır. Anakart üzerinde işlemci soketi, RAM slotu, harddisk bağlantı soketleri, veri yolları BIOS, onboard bulunur. Her anakart yapısı ve bileşenleri birbirinden farklıdır. Anakart veri yolları ISA, PCI, AGP, PCI-X, PCI –e ‘dir. Anakartın çalışması için elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. Tüm parçaları görevlerine göre farklı değerde elektrik enerjisine ihtiyaç duyarlar. Üzerinde bulunan giriş ve çıkış portları bilgisayar anakartı ile dış donanım birimleri arasında veri alışverişinin yapılmasını sağlar.

Anakart Çeşitleri

Anakartlar; XT, AT, ATX, BTX anakart olmak üzere üç farklı çeşittedir. Boyutları, soket yapıları, vida yerleri, port sayıları ve panel bağlantı uçları anakart çeşitlerinde farklılık gösterir. XT anakartlar ilk kişisel bilgisayarlarda kullanılan anakartlardır. Bu anakartta işlemcide bir sorun olduğunda anakartın komple değişmesi gerekir. XT anakarttan sonra çıkan AT anakartlarda işlemci değiştirilerek kullanılmaya devam edebilir. ATX anakartlar biraz daha gelişmiş bir teknoloji ile kullanımına başlanan ve daha fazla giriş çıkış bağlantısının yapılabildiği kartlardır. Günümüzde en çok kullanılan anakart çeşidi ATX anakartlardır. BTX modelinde birçok donanım çok daha farklı bir yerleşim ile düzenlenmiş olup işlemcinin ısınma problemine karşı daha iyi soğutma sağlayan anakart çeşididir.

Anakart Nasıl Olmalıdır?

Kullanacağınız bilgisayarın kullanım amacına ve istediğiniz özelliklere göre anakart seçimi yapılır. Anakart seçiminde boyutları önemli bir faktördür. Bunun yanı sıra enerji tüketimi de anakart seçiminde baz alınmalıdır.

En uygun anakart seçimi için https://www.incehesap.com/anakart-fiyatlari/ internet sitesinden faydalanabilirsiniz. En kaliteli anakart modelleri bu sitede çok uygun fiyat ve cazip ödeme seçenekleri ile satışa sunulmaktadır. Ayrıca online destek hattı ile uygun seçim için size yardımcı olunmaktadır. Bilgisayarınızın anakart değişiminde ya da pc toplama yöntemi ile yeni bir bilgisayar oluşturacağınızda bu siteden faydalanabilirsiniz. Her marka ve modelde anakart çeşidini bu sitede bulabilirsiniz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=