Lütfen bekleyin..



Bölge Baroları “Sorumluluk Üstlenmeye Hazırız”

24 Nisan 2017, 17:05 - Okunma: 1217

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Siirt Barosu ev sahipliğinde yapılan toplantıda ülke gündemine dönük siyasal, toplumsal ve hukuki sorunlar değerlendirildi. “KÜRT SORUNU, SİYASAL ZEMİNDE ÇÖZÜLEBİLİR”Bölge Baroları Kürt sorunun çözümü için her türlü sorumluğu ve inisiyatifi almaya hazır olduklarını açıkladılar. Batman barosunun da içinde olduğu Bölge Baroları tarafından yapılan açıklamada “Bölge Baroları olarak Kürt Sorununun siyasal zeminde ve demokratik yollarla nihai ve kalıcı bir çözüme kavuşturulabileceğini uzun yıllardır dile getirmekteyiz.

 Bilindiği üzere tam da bu arzu ve talebimizi karşılayan kamuoyunda çözüm süreci olarak adlandırılan sürece toplum tarafından büyük bir destek ve teveccüh gösterilmiştir.Bu süreç başta bölgemiz olmak üzere  tüm Türkiye Toplumunda büyük bir umut ve beklenti yaratmıştır.Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki bu süreç sürdürülememiş ve tekrar çatışmalı ortama geri dönülerek Kürt sorun şiddet sarmalına itilmiş,toplumun umut ve beklentileri  askıya alınmıştır.Bölgede yaşanan çatışmalar sivil yerleşim alanlarına taşınmış, birçok insanımız yaşamını yitirmiş, kadim kentlerimiz yaşanamaz hale gelmiş, yüzbinlerce insan yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmıştır.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=