Lütfen bekleyin..



HZ. PEYGAMBERE SEVGİ SELİ

23 Nisan 2017, 16:45 - Okunma: 3022

Batman'da dün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe kalabalık bir topluluk katılırken, Peygamber efendimiz için Mevlidin yanı sıra Salavatlar getirildi. Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hüdapar yöneticileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de Mevlid etkinliğine katıldılar. HZ. PEYGAMBERE SEVGİ SELİYeni Otogar alanında “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah” yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı. 7'den 70'e her yaştan etkinlik alanına akın eden halk, salâvat ve tekbirler getirmesi güzel görüntüler oluşturdu.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan kutlamada Mevlid-i Şerif okutuldu. İlahi ve marşların seslendirildiği programda M. Ali Altun günün anlam ve önemini belirten konuşmalarından sonra İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, on binlere hitaben yaptığı konuşmada, Batman’ın Muhammedi aşkla yanan bir şehir olduğunu söyledi.
Göktaş, "Batman şehirlerden bir şehir değildir. Batman imanın şahlandığı, Muhammedi sevdanın kaynağı bir memlekettir. Selam olsun Batman’a. Bağrından yiğitler, rehberler, liderler çıkaran Batman’a selam olsun.”dedi.


Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, ise "Ya Resulullah bugün senin doğum yıldönümün. Ey can, diller seni anmakta yetersiz kalıyor, kalem boyun eğiyor. Senin tarifin zordur. Okyanus derinliğinde boğuldu senin övgülerin. Senin adın anıldığında âşıklar aşkınla mecnun olup cezbeye geliyor. Şan ve şeref senin yanındadır. " dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=