Lütfen bekleyin..



Hamidi Peygamber Sevgisini Ayet ve Hadislerle Anlattı

23 Nisan 2017, 13:02 - Okunma: 1727

Araştırmacı Yazar Sabahattin Hamidi önceki gün Kültür merkezinde düzenlenen Ayet ve hadislerle peygamber sevgisi ve ona ittiba konferansında vatandaşlara hitap etti. Kurlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Konferansa Hasankeyf İlçe Kaymakamı, Batso Meclis Başkanı Emin Çelik, Askon Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, İş adamı Hüseyin Yıldırım, Babnirli Mele Abdullah ve kalabalık bir topluluk katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Sabahattin Hamidi Ayet ve hadisler aşığında Peygamber efendimizin hayatını anlattı.

Hamidi konuşmasında  Kainatın tek önderi efendimiz sav’min doğduğu gün münasebetiyle,Ayet ve hadisler ışığında sevgisinden…
Tüm insanlık alemi için gönderilmiş bir rahmettir. Bir kurtuluş ve cennet’e ulaşabilme rehberidir ve reçetesidir. Kendisine sevgimiz imanın bir gereğidir. Efendimiz sav’de şöyle buyuruyor:"Hiçbiriniz ben kendisine Annesinden,babasından, evlâdından, ve  bütün insanlardan da sevgili olmadıkça (kemâliyle) îmân etmiş olmaz". 


Sahip olduğumuz her şeyden daha çok seveceğiz.Ve sayıp sevgi göstereceğiz.
Çünkü,Nebî mü’minlere kendi nefislerinden daha evlâdır.(Ahzap,6)
Evet sahip olduklarımızın tümünden daha fazla seveceğiz. Annemizden, babamızdan, işimizden, uğraşımızdan, paralarımızdan, tutkuyla bağlan dıklarımızdan, tüm imkanlarımızdan, ve tüm insanlardan daha çok.Tabi bu sevginin yolu da ona tabi olmakla ancak iddia edilebilir. Yüce Peygambere sevgimiz, O’na tabi olduğumuz oran kadardır. O’na tabi olmadığımız sürece, seviyoruz dememiz bir anlam ifade etmeyecektir.O’na tabi olmamızda sünneti seniyelerini bilmemiz ve hadisi şeriflerinden istifadeyle ancak mümkün olabilir.Peygambersiz bir islami yaşantı yoktur ve olamaz. Çünkü yüce Allah onlarca ayeti kermesinde bizleri Yüce peygambere yönlendiriyor. Yüce Peygamber size neyi verdiyse alın ve size neyi yasakladıysa da ondan şiddetle uzak durun diye buyuruyor.
Yüce Peygamber sav: “Size iki şey bırakıyorum. Bunlara sarıldığınız müddetçe asla sapmayacaksınız. Allah’ın kitabı ve Resulünün sünnetidir” buyurmaktadır.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=