Lütfen bekleyin..



Global Gençlik Derneğinden Tiyatro

23 Nisan 2017, 12:58 - Okunma: 1880

Kültür sanat anlamında Batmanda ciddi değişim ve dönüşümler planlayan Global gençlik derneği, 15-22 Nisan da Turizm Haftasında İl Kültür Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı nın da destekleriyle, dikkat çeken bir resim sergisi ve Tiyatro gösterisiyle Batman halkından muazzam bir ilgi gördü. Sergide dikkat çeken resimler, Batmanlılar tarafından ilgiyle izlendi, Global gençlik derneği kapsamında kurulan Batman Gençlik Tiyatrosu, Fabl ların dili olsa adlı oyunu yla çocukları adeta mest etti, 375 kişilik salona zaman zaman 750 çocuğun gelmesi İl Kültür Müdürlüğü nde şaşkınlık yarattı.

 Batmanda ciddi kültürel kalkınma hamlesi yapacaklarını sözlerine ekleyen Global Gençlik Derneği başkanı Nasrettin BAKTAŞ, şimdiye kadar Batman Kültür Sanat anlamında hep arka planda kaldı fakat artık değişim zamanı, bu değişim ve dönüşümü ekibimle birlikte gerçekleştirmek adına elimizden gelen herşeyi yapacağız. Dernek adı altında kurulan Batman Gençlik Tiyatrosu proje Koordinatörü Ahmet KIZILBULUT ise; Batman, artık Batı dan ayda, yılda bir batıdan gelen Tiyatro gruplarına muhtaç olmayacak, sürekli üreten, halkını sanatsal anlamda doyuran bir Tiyatro grubu olacağız, önceliğimiz çocuklar diyoruz, fakat ilerleyen dönemde çok ilgi görecek yetişkin oyunlarımız da olacak diye konuştu.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=