Lütfen bekleyin..



“Şiirler de Kardeştir” Konulu Panel Düzenlendi

22 Nisan 2017, 13:16 - Okunma: 2086

Vali Ahmet Deniz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 41.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şiirler de Kardeştir” konulu panel ve Şiir Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Batmanlı Şair ve Yazar Abdulvahap Akbaş anısına kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen törene; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri ile Türkiye’nin birçok yerinden gelen şair ve yazar katıldı. .

Programda selamlama konuşması yapan Vali Deniz,  Şair ve Yazar Abdulvahap Akbaş’ın Batman için önemli bir değer olduğunu belirterek,  “Bir toplum ve bir millet kendi değerlerine sahip çıkabildiği sürece varlığını sürdürür. Kendi kültür ve medeniyetine sahip çıkmayan toplumlar yok olmaya mahkumdur” diye konuştu. 


Toplumumuzun son dönemde en fazla ihtiyaç duyduğu en önemli erdemlerden bir tanesinin kardeşlik olduğunun altını çizen Vali Deniz, “ Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, kan ve gözyaşı almış başını gidiyor. Terör ve ötekileştirme gibi faaliyetlerle insanı insanlık değerlerinden uzaklaştırmaya başlandığı bir dönemde yaşıyoruz. Medeniyet inşa ettiklerini sananlar toplumları sevgi, barış ve hoşgörüden uzaklaştırdılar. Bizim medeniyetimiz Mevlana’nın, Hacı Bektaşi Veli’nin, Ahmed-i Hani’nin sevgi, kardeşlik ve hoşgörü tohumları üzerine inşa edilmiştir. Bizim medeniyetimizin temelinde merhamet var, sevgi var, kardeşlik var, hoşgörü var. Medeniyetimizdeki bu zenginliğe sahip çıkmamız halinde her alanda daha da başarılı oluruz” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Vali Deniz, Şair ve Yazar Abdulvahap Akbaş anısına düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren şairlere ödüllerini verdi.Daha sonra “Şiirler de Kardeştir” Konulu Panele konuşmacı olarak katılan Edebiyat ve Sanat Akademisi Genel Yayın Yönetmeni Şehamettin Kuzucular, Önce Vatan Gazetesi Yazarı Hülya Aslan, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D.Mehmet Doğan, Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Beyhan Kenter, Eğitici Şair Behcet Gülenay tarafından Şair ve Yazar Abdulvahap Akbaş’ın sanat hayatına ilişkin yaptıkları sunumların ardından program sona erdi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=