Lütfen bekleyin..



1049 Köy Korucusu Göreve Başladı

21 Nisan 2017, 05:45 - Okunma: 2010

Güvenlik Korucusu olarak eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin 49 yeni Güvenlik Korucusu için İl Jandarma Komutanlığı'nda yemin töreni düzenlendi. Korgeneral Hulusi Sayın Kışlası’nda düzenlenen törene; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Vergi Mahkemesi Başkanı Barış Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İlçe Kaymakamları İl Jandarma Komutanı, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda korucu ile vatandaş katıldı. EMEKLİYE AYRILAN GÜVENLİK KORUCULARINA HİZMET BELGESİ VERİLDİ Emekliye ayrılan güvenlik korucuları adına Emekli Güvenlik Korucusu Orhan Yaşar’ın konuşmasıyla başlayan törende, emekliye ayrılan güvenlik korucularına hizmet belgeleri; Vali, Deniz, Belediye Başkan Vekili Aksoy ve Cumhuriyet Başsavcısı Taşkale tarafından verildi.

Daha sonra göreve yeni başlayan bin 49 güvenlik korucusu Türk Bayrağı ve silaha el koyarak yemin ettiler.

Törende, göreve yeni başlayan Güvenlik Korucusu Ramazan Öter,  İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz ve Vali Deniz birer konuşma yaptılar.

İki gün önce Tunceli İlimizde helikopter kazasında şehit olan adli ve güvenlik personellerine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Deniz,  Vatan savunmasında Güvenlik Korucularının çok önemli görevler ifa edeceklerini belirti.Birlik ve beraberliğin her şeyden önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz  “Hepimiz biliyoruz ki, bu bölgede yaklaşık 30-35 yıldır hain bir terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Hiçbir değer yargısı olmayan ve millete kan ile gözyaşından başka bir şey vermeyen bir terör örgütünden bahsediyoruz.  Bizler millet olarak Türkü’yle, Kürt’üyle ve Arap’ıyla bu örgütün sonunu getireceğiz. Çanakkale’de,  kurtuluş mücadelemizde ve 15 Temmuz gecesinde, birlik ve beraberlik içerisinde nasıl bir millet olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. İhanet şebekelerini ve bölücü terör örgütünü de aynı şekilde bertaraf edeceğiz” dedi.

Bölgemizde yaşanan çukur siyasetine Batman halkının prim vermediğine vurgu yapan Vali Deniz “Biz, bu aziz vatanın asil birer ferdiyiz. Biriz, beraberiz ve bütünüz, bizi ayrıştıramazsınız ve ayrıştıramayacaksınız. Halkımıza; gösterdiği bu onurlu duruştan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ DENİZ “TUTUMUNUZLA DAVRANIŞINIZLA VE KAHRAMANLIĞINIZLA ÖRNEK OLUN”

Vatanı ve milletinin yanında yer alan herkese devletimizin sahip çıktığını kaydeden Vali Deniz,  güvenlik korucularına seslenerek, “ Görevinizin yanında ayrıca tutumunuzla, davranışınızla ve kahramanlığınızla da örnek olmanızı istiyorum” diye konuştu.Güvenlik korucuların sosyal güvenceleri konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından gerekli talimatların verildiğini belirten Vali Deniz,  eğitimlerini başarıyla tamamlayan koruculara başarılar dilerken, emekliye ayrılan koruculara da hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Güvenlik korucuları için düzenlenen yemin programı, askeri geçit töreniyle sona erdi.Törenden sonra emekliye ayrılan güvenlik korucularıyla yakından ilgilenerek, bir süre sohbet eden Vali Deniz, yaşamlarında sağlık ve mutluluk diledi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=