Lütfen bekleyin..



“HALKIMIZ TURİZMDE DAHA DA BİLİNÇLENİYOR”

19 Nisan 2017, 12:54 - Okunma: 1672

Batman’da 41. Turizm haftası etkinliklerinin açılış programında Vali Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Gülriz Kozbe ile Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı konuştu.Kültür merkezinde İl yöneticileri ile turizmcilerin ilgi gösterdiği turizm haftası açılış programında Müdür Aslanlı şöyle konuştu: “Geçen yıl Turizm haftasının açılış programında kültür envanterin sözünü vermiştik. Bu sözü bugün yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kültür envanterimizin yapılmasında emeği geçen Sayın Valimiz, Belediye Başkanvekilimiz ve Batman Üniversitesi Rektörlüğü, Rektör Yardımcımız Profesör Doktor Gülriz Kozbe’ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Medeniyetlerin çıkış noktası olan Mezopotamya'nın bir parçası olan ilimizin doğal, kültürel ve sosyal güzelliklerini gün yüzüne çıkararak bu güzellikleri de ülkemize ve dünyaya tanıtmaya çalışacağız.”

“HALKIMIZ TURİZMDE DAHA DA BİLİNÇLENİYOR”
Aslanlı; “Halkımızın turizm konusunda bilinçlenmesini sağlamak hedeflerimizin arasında yer alacaktır. İşte Turizm Haftasının amaçlarından bir tanesi de budur. Bu kapsamda bu yıl turizm haftasında eğitim yuvalarımızda turizm seminerlerine ağırlık verdik. Birçok medeniyetin çıkış noktası ve aynı zamanda birçok medeniyete başkentlik yapmış açık hava müzesi konumundaki Hasankeyf'in ulusal ve uluslararası tanıtımımızın yanı sıra merkez ve diğer beş ilçemizin de sahip oldukları tarihi ve doğal güzelliklerini farklı çalışmalarla tanıtmaya kararlıyız. Bu kapsamda geçen ay Sayın Valimizin daveti üzerine ilimize gelen TÜRSAB heyeti, ilimizden ayrılmasıyla birlikte 2 turizm (Mersin ve Erzurum) acenteleri, ilimize turlar göndererek yerinde yaptığımız tanıtıma destek vermişlerdir. Bu desteğin devam edeceği kanaatindeyiz” dedi.
                        

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=