Lütfen bekleyin..



Evet Platformu Faaliyetlerini Sonlandırdı

18 Nisan 2017, 18:32 - Okunma: 1348

Batman Evet Platformu üyeleri basın Açıklaması yaparak anayasa değişikliğinin hayırlı uğurlu olmasını dilediler. Evet Platformu açıklamasında “Türkiye Siyasi tarihinde yönetim sistemine ilişkin en önemli değişikliklerinden olan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” için 16 Nisan günü referandum gerçekleştirilmiştir. Parlamenter sistemin siyasi istikrarı sağlayamadığını ve bu yüzden koalisyonlar, darbeler ve muhtıraların önüne geçilemediğini düşünen Batman’da faaliyet gösteren 100 civarında STK, “Batman Evet Platformu” adı altında bir araya gelmişti.

Platform, siyasi partilerin çalışma kulvarı dışında, vatandaş olarak gelecek nesillere aydınlık bir gelecek bırakma adına, referandum sürecinde aktif bir rol üstlenmiştir. Propaganda süreci zarfında konferanslar, paneller, basın açıklamaları, resmi, tüzel ve özel kurumların ziyaretleri, afiş ve broşür dağıtılması gibi etkinlikler düzenlenmiştir. Referandum sonuçlarının alınması üzerine Batman Evet Platformu daha önce planlandığı gibi 17 Nisan 2017 tarihi itibariyle, misyonunu tamamlayıp, faaliyetlerine son verme kararı almıştır.
Platformumuz, her ne kadar referandum sürecinde Evet için çalışmış olsa da, asla Hayır diyenleri “denize dökmek” veya ötekileştirmek gibi bir yaklaşım içinde olmamıştır. Taraflar arasındaki rekabetin seviyeli, saygılı ve hoşgörülü bir ortamda seyretmesi için azami gayret gösterilmiştir. Özellikle oy kullanma tarihi olan 16 Nisan günü sükûnetin hakim olması takdire şayandır. Bu olgun tavırları nedeniyle bütün hemşerilerimize ve özellikle sandık görevlilerine şükran ve takdirlerimizi arz ediyoruz.
Batman Evet Platformu olarak, kazanmak kadar, Hayır için çalışan dostlarımızı kaybetmemeyi de amaçladık. Referandum sürecinde kullanılan dil ve seçim stratejisi, birbirimizi kaybetmemek üzerine bina edildi. Sonuç her ne olursa olsun ülkemizin birlik ve beraberliğinin güçlenerek çıkmasını öncelikli hedefi olarak belirledik.
Halkımızın iradesinin sandıklara sorunsuz ve tartışmasız olarak yansımasından büyük memnuniyet  duymaktayız. Referandum sonucunun başta memleketimiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.Ayrıca, referandum ile kabul edilen yeni sistemin en büyük savunucularından olan merhum Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan Hocamızı da rahmet ve minnetle yad ediyoruz.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını ve ülkemiz için yeni ufuklar açmasını diliyor saygılar sunuyoruz. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=