Lütfen bekleyin..



Referanduma saatler kaldı

15 Nisan 2017, 12:32 - Okunma: 1152

Batman nefesini tuttu,16 Nisan tarihinde yapılacak olan Referandum oylamasına kilitlendi. Referandum seçimi Pazar günü tüm ülkede olduğu gibi Batmanda da yapılacak. Seçim Batman’da saat 07’de başlayacak 16’da sona erecek. Alınan bilgilere göre Batman’da seçmen sayısı 1 Kasım seçimlerine göre %5.3 artarak 330 bin civarında oldu. Batman genelinde toplam yaklaşık 1100 sandıkta 329 Bin 49 seçmen oy kullanacak. Batman 1. Merkezde 431, 2. Merkezde 215 sandıkta toplam 245 Bin 881 seçmen sandık başına gidecek. Beşiri’de 17.003, Gercüş’te 12.170, Hasankeyf’te 3.937, Kozluk’ta 33.433, Sason ilçesinde ise 16.625 seçmen oy kullanacak.

Kentte 330 bin seçmen referanduma EVET veya HAYIR için oy kullanacak. 2 aydır Referandum için çalışmalarını yürüten Siyasi partiler yarından itibaren çalışmalarını tamamlayarak seçimi gününü bekleyecekler. Seçimde 5 bini aşkın personel görev yapacak. Valilik tarafından seçim güvenliği için tüm önlemler alındı. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçiminde 268 bin seçmen oy kullanırken, seçime katılım %84 olmuştu.
VALİ DENİZ: “HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI”
Pazar günü yapılacak olan Referandum seçimiyle ilgili konuşan Vali Ahmet Deniz  "Allah’a şükür bu süreçte Batman’ımızda çok ciddi sıkıntı yaşamadık. Sandık demokrasilerin vazgeçilmezidir. Herkes demokratik bir şekilde hiçbir tehdidin, baskının etkisi altında kalmadan gitsin kendi özgür iradesini sandığa yansıtsın. Benim birinci görevim o, onu da sağladık. Bunu sağlamaya devam ediyoruz. Asla ve asla hiçbir vatandaşımızın bir kuşkusu olmasın. En ücra mezrada dahi asla ve asla bir tehdide, şantaja, baskıya müsaade etmeyeceğiz. Hukuk dışına çıkacak olan kim olursa olsun o saatte, dakikada gereğini yaparız." diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=