Lütfen bekleyin..



İlimizde İstihdamda Güçbirliği Protokolü İmzalandı

13 Nisan 2017, 21:07 - Okunma: 1244

Vali Ahmet Deniz, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında düzenlenen “İstihdamda Güçbirliği Protokolü ve 2016 Yılı İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı. Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen törene: Vali Deniz’in yanı sıra Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, DİKA Genel Sekreteri Vali Yardımcıları, kamu kurum yöneticileri, STK ve oda temsilcileri ile çok sayıda işadamı katıldı.

Toplantıda; İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar.Konuşmasında Batman Türkiye’nin en genç şehirlerinden bir tanesi olmasına rağmen kısa bir sürede büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu ifade eden Milletvekili Hamidi, “Bölgemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen Batman halkı Hiçbir olumsuzluğun içerisinde yer almadılar. Bunlarla gurur duyuyoruz ve her platformda dile getiriyoruz” dedi.Son dönemde hükümet tarafından bölgeye birçok anlamda büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Hamidi, “Bu yatırımların gerçek anlamda hayata geçebilmesi için birbirimizi çok sevmemiz gerekiyor. Huzur ortamını sağlamamız lazım” dedi. 
Daha sonra konuşan Vali Deniz, huzurun olduğu yerde her şey daha güzel oluyor. Sayın Başbakanımızın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı kapsamında sadece ilimizde   yaklaşık 200 yatırımcı yatırım yapmak için başvuruda bulunmuştur.  Bu kapsamda 20 bin kişinin istihdam edileceği öngörülmektedir.  Batman girişimci ruhu yüksek bir şehir. Önemli olan girişimcilik ruhuna sahip olmaktır” diye konuştu. 


Türkiye’nin gelişip kalkınmasını istemeyen güçlerin olduğunu vurgulayan Vali Deniz, son 8-9 yıldır Türkiye bir saldırı altındadır. Dış güçler bu saldırıların finalini 15 Temmuz’da hain bir çeteye yaptırdılar. İşte o gece ‘Millet ‘ olmanın ne olduğunu gördük.  Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’i, Arnavut’u, Alevi ve Sünni’siyle meydanları doldurarak, dünyaya millet olmanın ne demek olduğunu gösterdiler. O belayı defettik, gelin hep beraber 30 yıldır ülkemize kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmayan bölücü terör örgütü belasını da bu coğrafyada silelim. Çocuklarımızın yarınları için biz bu belayı bu coğrafyadan sileceğiz. Batman bu konudaki takdire şayan bir duruş sergiledi.  Hainlik ve yanlışlık yapanlara karşı sesimizi daha gür çıkarmanın zamanıdır. Bizim derdimiz vatandaşımızın aş ve iş problemini çözmektir. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
Vali Deniz, konuşmasının sonunda Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında ilimiz istihdamına katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Konuşmaların ardından 2016 yılında en fazla istihdam yapan işverenlere, 2016 yılında en fazla kadın istihdamı ve engelli istihdamı yapan işverenlere plaket, “İşim Var, Gücüm Var Projesinin” ortaklarına ise şükran belgelerinin verilmesinin ardından tören toplu çekilen fotoğrafın ardından sona erdi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=