Lütfen bekleyin..



Önceliğimiz İşsizliği Gidermek

13 Nisan 2017, 06:44 - Okunma: 1268

Vali Ahmet Deniz ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yapan Vali Deniz, kahvaltının sonunda basın mensuplarına son dönemde ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmasında basının kamu kuruluşları ile vatandaş arasında köprü görevi yaptığını ifade eden Vali Deniz, “Bizlerin sesini tüm Türkiye’ye ulaştırıyorsunuz. Bu anlamda bir kamu görevi ifa ediyorsunuz.Yaptığınız bu görevden dolayı hepinizi tebrik ediyorum.

Basın kamuoyunu aydınlatma konusunda önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Basın mensupları tarafından yapılan haberler doğru ve tarafsız olmalıdır. Çünkü basın, demokrasinin ve insan haklarının vazgeçilmezidir” dedi. 
Ülkemizin huzura, barışa, sevgi ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Vali Deniz,“Türkiye çok ciddi bir süreçten geçiyor.15 Temmuz gecesi o hain çetelerin saldırıları karşısında gençlerimiz kol kola girerek ‘Bu çeteler karşısında asla diz çökmeyeceğiz’ dediler. Şehit olan o yiğit kahramanlarımızın içinde Türkler, Kürtler ve Araplar vardı. Bu millet, 15 Temmuz’da, hain çete karşısında Çanakkale savunmasındaki o yürekli duruşu sergiledi. Bu millet asil bir millettir. Şu an bize düşen, milletimizi ayrıştırarak bölgemizin huzurunu bozmaya çalışan bölücü terör örgütüne karşı da güç birliği içerisinde dik durmak gerekir. Eğer bu coğrafyada bizler birlik ve beraberlik içerisinde olmasak,  bu saldırılar ve operasyonlar hiçbir zaman bitmeyecek. Artık bu coğrafyadan terör belasını hep birlikte atmamızın zamanı geldi.” 


“SEÇİM GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ ALINMIŞTIR” 
Vali Deniz 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan halkoylaması seçiminin ilimizde huzur ve güven içinde yapılması amacıyla seçim öncesi ve sonrası her türlü güvenlik önleminin alındığını belirtti. 
Vatandaşlarımızın kimsenin etkisi altında kalmadan demokratik haklarını, özgür şekilde sandığa yansıtmaları gerektiğini vurgulayan Vali Deniz” Seçim güvenliği ile ilgili her türlü tedbirler alınmıştır. Hiçbir vatandaşımızın kuşkusu olmasın en ücra mezrada dahi asla bir tehdide ve şantaja müsaade edilmeyecektir. Hukuk dışına çıkanlar her kim olurlarsa olsunlar hukuk kuralları çerçevesinde gereği derhal yapılacaktır.” dedi.
VALİ DENİZ,  “BİZİM GAYEMİZ, İLİMİZİN İŞSİZLİK SORUNUNU GİDERMEKTİR” 
İlimizin en önemli sorunlarından bir tanesinin işsizlik olduğunu belirten Vali Deniz,  bu sorunu gidermek için Organize Sanayi Bölgesini büyütme çalışmalarının devam ettiğini, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 200’e yakın yatırımcının ilimizde yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu ifade etti. 
Devletin, bölgemiz için yatırım ve teşvikler konusunda pozitif ayrımcılık yaptığınada değinen Vali Deniz, bu pozitif ayrımcılığı ilimiz için en verimli şekilde değerlendirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. 
İlimizde gerçekleştirilen kamu yatırımları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Deniz, ilimizin trafik sorununun ortadan kalkmasına katkı sağlayacak olan Güney Çevre Yolu ve Şevket Başak Köprüsü Altgeçidi’nin en kısa zaman da hizmete açılacağını ayrıca bu yıl içerisinde yaklaşık 300 kilometre köy yolu asfaltlama çalışmalarının yapılacağını söyledi. 
Yapımı devam eden UEFA standartlarındaki 15 bin kişilik Şehir Stadı,  Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Atletizm Pisti, iki büyük Semt Sahası, Sporcu Fabrikası, 428 derslik ve daha birçok hizmet en kısa zamanda gençlerin hizmetine gireceğini belirten Vali Deniz “Vatandaşımıza hizmet etmek bizim görevimizdir” dedi. 
“EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİMDİR” 
Valiliğimiz tarafından “Çocuğumu seviyorum Anaokuluna gönderiyorum” projesi sayesinde okul öncesi eğitimde Türkiye’de en fazla öğrenci artışının ilimizde gerçekleştiğini belirten Vali Deniz ”En önemli önceliğimiz eğitimdir” dedi.Temel eğitimin çocuklar için çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Deniz öğrencilerin merkezi sınavlarda başarılarının artırılması için tüm imkânların değerlendirildiğini belirtti.Vali Deniz ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip gençlerin yetişmesi konusunda en az temel eğitim kadar değerler eğitiminin de önemli olduğunun altını çizdi.Kahvaltı programı,Vali Deniz’in basın mensuplarının sorularının cevaplamasının ardından sona erdi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=