Lütfen bekleyin..



Batman’da Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

13 Nisan 2017, 06:32 - Okunma: 1291

Gelen yağmur Batmanlı çiftçiyi sevindirdi. Yağmur çiftçiye ilaç gibi geldi. Yağışlar üreticinin umutlarını da artırdı. Yağışların bir süre daha devam edeceği tahmin ediliyor. Buda çiftçinin geçen seneye göre daha çok verim alacağı anlamına geliyor.Yağış çiftçinin yüzünü güldürdü. Yağışların Nisan ve Mayıs aylarında etkisini sürdürmesi bekleniliyor. Batmanlı çiftçiler Geçen seneden daha çok ürün bekliyor bu sene yağmurların çok yağması çiftçilere bereket getirecek.

Çiftçi Halil Ay Allah’ın izni ile bu yıl yağmur çok iyi yağdı geçen seneye göre daha çok ve dengeli yağdı elhamdülillah hali hazırda memnunuz bu durumdan, inşallah Allah’ın izni ile nisan ve mayıs ayında da birkaç kere daha yağmur yağsa buğdayımız kendini kurtaracaktır. Geçen seneden daha çok ürün bekliyoruz inşallah onun dışında da buğdaylarımız için bir isteğimiz var süne yüzünden çok rahatsız oluyoruz ürünlerimizin kalitesi düşüyor. Ton başı 200 -300 TL fark oluyor biz istiyoruz ki devletimizde ziraat odası da ve bütün çiftçilerimiz de bu süne ile mücadelesini yapsınlar. Kaliteli ilaçlar atsınlar alsınlar. Biz istiyoruz ki devlet topraklarımızı su ile buluştursun bu yaptıkları kanallara da su versinler.  Su yokken arazimizden 300 kilo alıyorsak su gelince 600 kiloya kadar çıkar. Bu hem Türkiye ekonomisi hem de yöremizin ekonomisi için çok faydalı olacak.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=