Lütfen bekleyin..



HDP’den Referanduma Hayır Mitingi

11 Nisan 2017, 18:56 - Okunma: 2262

HDP/DBP’nin mitingine katılan Ahmet Türk ve Sırrı Süreyya Önder referandumun Kürtler açısından önemine dikkat çekerek Anayasa değişikliğine yönelik mesaj verdiler. HDP ve DBP tarafından yapılan Hayır Referandum mitingine Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DBP Eş Genel Başkanı Gülcihan Şimşek, Batman Milletvekilleri M. Ali Aslan ve Ayşe Acar Başaran katıldı. Miting nedeniyle eski otogar civarında Polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

Partililer alana üstleri aranarak girdi. Mitinge yoğun ilgi olurken, çok sayıda STK temsilcisi de mitinge katıldı. Miting öncesi alana giren kadınlar, zılgıtlar ve renkleri ile halaya durdu. 

“HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ SAVUNUYORUZ”
Mitingte konuşan Ahmet Türk, 16 Nisan'da yapılacak referandum da iyi düşünerek tercih yapılması gerektiğini belirterek, " Bir insanın kötü olması önemli değil. Cumhurbaşkanı vicdani insan da olabilir. Ancak bütün yetkileri verdiğiniz zaman değişecek. Bütün yetkileri kullanacak. Charles halk tarafından sevilen bir liderdi. Ancak bütün yetkileri eline aldığı zaman, insanları açlık ile karşı karşıya bıraktı. İşte tekçi zihniyetin yarattığı problem budur. Tekçi zihniyetin altında diktatörlüğün oluştuğunu herkes biliyor. Bizler demokratik geleceği kurmak için mücadele ettik. Demokrasi ve insanca yaşama talebimiz, Türkiye, Çerkez ve Arap halkına karşı değil. Dedelerimiz anlatırdı; bir Türk bir Kürt komşusuna güvenir ve malını teslim ederdi. Yürütülen ırkçı siyaset, halklarımızı karşı karşıya getirdi. Bugün kin ve öfkeye neden oldu. Siyasetçiler, milliyetçi duygulara dokunarak bu hale getirdi. Biz tüm olumsuzluklara rağmen halkların kardeşliğini savunuyoruz. Biz insanız, vicdan sahibiyiz, kimsenin düşmanı değiliz.” Dedi. 


HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise Ahmet Türk'ün yalvarışına kayıtsız kalanların insan olmadığını ifade ederek, "Ben Ahmet Türk'ün kendi adına başka partilere oy verenlere ilk defa 'size yalvarıyorum' lafını duyuyorum. Buna kayıtsız kalan insan değildir. Ahmet Türk'ün dizleri toprağa değmemiştir. Hiçbir zalimin önünde diz çökmemiştir. Dünya malına tamah etmemiştir. İlk defa ağzından böyle bir laf işittim bu kolayından bir laf değildir. Bütün Kürt halkının bunun manasını önemli bir şekilde düşünmesini istiyorum. Bize düşen budur bu lafta çok keramet var gelecek kendi ellerimizdedir. İşte bu referandum seçimlerden bile daha önemli ve belirleyicidir" diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=