Lütfen bekleyin..



Sokak hayvanları artık sahipsiz değil

11 Nisan 2017, 18:48 - Okunma: 1004

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için hem mama hem de suyu birlikte bulunduran Beslenme Odakları’nı hızla yaygınlaştırıyor. Büyüyen kentsel yaşamın doğal sonucu olarak yaşam alanları daralan, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için Belediyemize bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli ve gönüllüler tarafından beslenen sokak hayvanları, parklara ve şehrin farklı alanlarına yerleştirilen beslenme odakları ile mama ve su ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.Havaların ısınmasıyla beraber sokak hayvanları için beslenme odaklarının montajını sürdüren Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, odakların zaman içerisinde temizlik ve bakım işlemlerini de yapacak.

Sahipsiz sokak hayvanlarının korunup, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvan beslenme odaklarını yerleştirerek faaliyete soktu. Atatürk Parkına yerleştirilen beslenme odakları ile sahipsiz sokak hayvanları, günlük mama ve su ihtiyacını karşılayabiliyor. 
Sabah erken saatlerde mama ve su bırakılan odaklara ayrıca hayvan severler de yiyecek bırakabiliyor. Çalışmaları titizlikle sürdüren ekiplerimiz, önümüzdeki günlerde 42 beslenme odağını da hayvanların yoğunlukta olduğu, kentin farklı noktalarına yerleştirecek.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=