Lütfen bekleyin..



Gözler Halk Oyunları Yarışmasında

28 Ocak 2018, 18:57 - Okunma: 2177

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Batman İl Temsilciliği halk oyunları yarışmalarını ortaklaşa düzenleyecek. Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2017-2018 faaliyet programında yer alan, Okullar arası Halk Oyunları yarışmaları 11 Şubat 2018 de tarihinde Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak.

Okul Sporlarında minik, yıldız ve genç kategorilerinde, yarışmalar yapılacak.
KULÜPLERDE HEYECAN DORUKTA
Kulüpler arası halk oyunları yarışmaları ise 04 Mart 2018 tarihinde Atatürk kapalı spor salonunda minik, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde geleneksel ve stilize dallarında yapılacak. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Halk Oyunları İl Temsilcisi Abdurrahman Yavuz; “Öncelikle Halk Oyunlarını seven ve desteklerini sporda esirgemeyen Valimiz Ahmet Deniz’e, Batman Üniversitesi Rektör ü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a, Gençlik Merkezi Ve Spor İl Müdürü Halil Eren’e, Halk eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar’a, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürlerine, Kulüp başkanlarına ve halk oyunlarını seven tüm camiaya teşekkür ederim. Amacımız halk oyunları kültürünü yaygınlaştırmak ve hak ettiği konuma getirmektir. Tüm okullarımızı ve kulüplerimizi yarışmaya davet ediyorum. Bu yarışmamızı birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için önemli buluyoruz.” diye konuştu.
“HALK OYUNLARI BİR KÜLTÜRDÜR”
Halk Oyunlarının yörenin ve orada yaşayan insanların kültürü olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, yapılacak yarışmalarda katılımın yüksek olmasını beklediklerini söyledi. İl Müdürü Eren; “Batman’da Halk Oyunlarına büyük bir ilgi var. Bu ilginin artması için elimizden geleni yapacağız. Yapılacak yarışmalarda katılım sağlayacak olan tüm okul ve kulüplerimize başarılar diliyorum.” dedi.
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
TPAO Batman Petrolspor hazırlık maçı programında 52 Orduspor FK ile karşıla..
Petrolspor Kulüp başkanı Mustafa Demir, futbolcularla gerçekleştirdiği özel..
Batman Petrolspor'un logosunda, kulübün kimliği ve değerlerini özenle..
Petrolsporlusporcular, Çin'in Chengdu kentinde yapılan Dünya Üniversite..
Batman Petrolspor, Altınordu’dan Muzaffer Kocaer’i iki yıllığına kadrosuna ..
Batman Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu TPAO Batman Petrolspo..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=