Lütfen bekleyin..



Baydemir Beşiri’de Konuştu

06 Nisan 2017, 21:02 - Okunma: 1254

HDP Beşiri ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında halk buluşması gerçekleşti.Yapılan halk buluşmasına HDP Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Siirt Milletvekili Kadri Gürsel, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, HDP, DBP, TJA il yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Halkın yoğun ilgisinin olduğu halk buluşmasında yurttaşlar sık sık Kürtçe-Türkçe “Hayır ve Na” sloganları atarak halaylar çekti.

Buluşmada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir, tüm Batman halkını selamladı.
Anayasa paketinde Kürtlerin, dili, kültürü, varlığı ve iradesi yok sayıldığı için “Hayır” diyeceklerini belirten Baydemir, “Bizler Kürt halkının iradesini ve varlığını yok sayanların önümüze koyduğu paketi tanımıyoruz ve onların önümüze koyduğu bu pakete “Hayır” diyoruz.” Şeklinde konuştu.” Baydemir ve beraberindeki heyet Beşiri’deki halk buluşmasının ardından Kurtalan’daki halkla bir araya gelecek.
19 MAYIS MAHALLESİNDE HDP LOKALİ AÇILDI
Batman’da 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için çalışmalar devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Batman’ın 19 Mayıs mahallesinde seçim lokali açılışı yapıldı. Açılışa HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP, DBP Yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Yurttaşların yoğun ilgisinin olduğu açılışta tutuklu bulunan HDP Genel Eş Başkanlarının pankartı asılırken, çocuklar Kürtçe ve Türkçe “Na, Hayır” bayraklarıyla “Hayır” sloganları attı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=