Lütfen bekleyin..



Hayır, Geri Gitmektir..!

06 Nisan 2017, 20:58 - Okunma: 1183

Batmanlı akademisyen Gazeteci yazar Abdulhakim Kangül 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Referandumda evet çağrısı yaptı. Akpartide Milletvekili aday adayıda olan Abdulhakim Kangül gazetemize yaptığı açıklamasında “ Başta altını üstünü çize çize söyleyeyim. Demokrasi gereği Evet de Hayır da diyenler olacak, bu tercihler de seçmenin en doğal hakkıdır...Lakin: Referandumda HAYIR demek, en az 30 yıl geriye gitmektir ,neden mi çünkü sistem sağlıklı olmayınca koalisyonlar, siyasi krizler, istikrarsız hükümetler, darbeler, vesayet kurumları, bürokratik oligarşi, içteki ve dıştaki patronlar, alt ve üst akıllar sahne alacak...

Lütfen 1990'lıyılları hatırlayalım: Olağanüstü hal, meçhul cinayetler, vesayetin antidemokratik uygulamaları, köy boşaltmalar, yasaklar, sürgünler, krizler, IMF borçları, suikastlar, acı hikayeler, kaos ve ümitsiz anneler! Fert başına düşen milli gelir 2500 dolar civarı, hastane kuyrukları, ilaç yok, okullarda sınıf mevcutları 70-80 kişi, yollar çukur ve yamalı, fabrika yok, faizler dorukta, kazançlar buharlaşıyor...Dil yasak, medyada tek ses, darbeler üst üstte, okullarda kavgalar, kaos!   O acı, karanlık, kriz, fakirlik günlerine asla ve asla dönmek istemiyorum. Hep azınlığın çoğunluğu güttüğü o vesayet günlerine dönmek istemiyorum, çocuklarımızın yine o çetin kış günlerine dönmelerini istemiyorum...Biz baharları çok özledik ve nihayet baharlar gelmekte...Kısacası, istikrarı garanti eden, hakemi halk olan, milli , sivil, uzlaşmayı doğuracak, temeli sağlam, şoklara , darbelere karşı dayanıklı güçlü ve yeni bir yönetim sistemine ihtiyacımız var...Kenan Evren'nin askeri anayasasına  % 99 evet denilmişti ve 15 darbe gördük, şimdi biz o askeri anayasalarla yönetiliyoruz.  200 yıldır İlk kez  sivil ,yerli bir anayasa değişikliği teklifi halkın huzuruna sunuluyor, 18 maddeden oluşan bu değişiklik teklifi, siyasetin otoban yolu olacak adeta, hızımız iki katına çıkacak... İstikrar, istikbal ve istiklal için Hep ileri! Hep evet !” dedi. 
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=