Lütfen bekleyin..



Baro'dan Avukatlar günü mesajı

06 Nisan 2017, 20:45 - Okunma: 1062

Batman barosu tarafından yapılan açıklamada 5 N,isan Avukatlar günü nedeniyle bir açıklama yapıldı. Baro Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada “Her yıl 5 Nisan’da kutlanan “Avukatlar Günü” gerek mesleki dayanışmanın arttırılması gerek ise yargılamanın üç temel unsurundan biri olan ‘savunmanın’ bu üçlü mekanizma içerisinde yaşadığı sıkıntıları ve bu sıkıntıların neticesinde “tez-antitez-sentez” mekaniğinin bozulması ve bunun topluma yansımalarına dikkat çekildiği bir gündür. Kuşkusuz bu 5 Nisanı da Türkiye toplumu yönünden yargı alanında çok ciddi sıkıntıların bulunduğu bir zaman diliminde karşılamaktayız.

Bu bağlamda;      Batman Barosu olarak sivil siyasete ve parlamenter sisteme yönelik 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsünde yer alanlara yönelik hukuk çerçevesinde gerekli yargısal süreçlerin yürütülmesinin  ve benzer girişimlerin bir daha yaşanmaması için demokratik sistemin güçlendirilmesinin gerekliliğine her fırsatta vurgu yapmıştık. Ancak darbe girişiminden hemen sonra ilan edilen OHAL ve çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle savunma ve adil yargılanma hakkını sınırlamaya yönelik müvekkil - avukat görüşmelerinin kısıtlanması, görüşmelerin kayda alınması, avukat ile görüş yasağı ve duruşmalarda avukat sınırlaması gibi  uygulamalar halen devam etmektedir. 
            Anayasa değişikliğine yönelik referandum süreciyle birlikte toplumda yeni  kutuplaşma alanları yaratılmıştır. Batman Barosu olarak daha önce de belirttiğimiz üzere; Anayasa değişikliğinin hazırlanma sürecinde muhalif siyasi partilerin, toplumun farklı kesimlerinin ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerinin alınmadan hazırlanmış olmasını büyük bir eksiklik olarak dile getirmiştik. Yapılan Anayasa değişikliği, bir darbe ürünü olan ve toplum ihtiyaçlarını karşılamayan, bundan dolayı da defalarca değişikliğe uğrayan 1982 Anayasasının ruhunu sürdürmeye devam ettirecektir. Oysa toplumun ihtiyacı olan Anayasa, toplumsal sorunların çözümünü önceleyen demokratik, sivil ve özellikle yargı bağımsızlığını esas alan yeni bir anayasadır.
Savunma hakkına saygının sağlandığı, mesleğimizin onur ve saygınlığının korunduğu, adil ve demokratik bir ülke dileğiyle tüm meslektaşlarımızın  5 Nisan Avukatlar Gününü kutlarız.
Not:Adaleti sağlama görevini üstlenen yargısal faaliyetlere ilişkin mücadeleleriyle aynı mesleği icra etmekten onur duyduğumuz meslek büyüklerimizi başta yakın zamanda karanlık bir cinayetle aramızdan ayrılan Av.Tahir ELÇİ’nin şahsında özlem ve rahmetle anıyoruz” denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=