Lütfen bekleyin..



Milletvekili Başaran’dan Gazetemize Ziyaret

05 Nisan 2017, 16:55 - Okunma: 2333

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran beraberinde partililerle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazete ziyaretinde gündeme dair önemli açıklamalar yapan Milletvekili Başaran Halkın referandum kararının son 2 yılda yaşanan gelişmelere cevap niteliğinde olacağını vurguladı. HDP ve DBP’li partililer dört koldan hayır çalışmasını sürdürüyor. Mahalle komisyonları vatandaşları bire bir ziyaret ederek bu referanduma Red vermelerini istiyor. 16 Nisan’da yapılacak Referandum öncesinde hayır ziyaretlerine ağırlık veren HDP heyetinde Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye eski Başkan vekili Hürriyet Kaytar, DEP Batman eski milletvekili Nizamettin Toğuç, DBP İl Başkanı Abdulbaki Karaağaç ve partili yöneticiler gazetemizi ziyaret ettiler.

MHP AKPARTİ İTTİFAKINA TEPKİ VAR
Milletvekili Başaran konuşmasında  “Halk hayır yönünde kararını vermiş gözüküyor. Yaptığımız ziyaretlerde bunları görüyoruz. Anayasa değişikliğinin içeriğini halka anlatıyoruz. Bölgemizde referandum sonucu Son 2 yılda yaşanan gelişmelerin politikaların bir cevabı niteliğinde olacaktır. Biz anayasa değişikliği içinde halkı görmüyoruz. İktidarın çıkarlarını düşünen bir değişikliktir. Biz bütün maddelere karşıyız. Değişikliğe bir bütün olarak bakıyoruz. Evet halkın bir anayasa değişikliğine ihtiyacı var. Ama gizli kapılar ardından yapılan görüşmelerle anayasa değişikliği yapılmaz. MHP AKP ittifakıyla hazırlanan bir paket var karşımızda. MHP’yle kurulan faşist bir ittifaka halk gereken karşılığı verecektir.  Bu halkın referandum paketine destek vermeyeceği çok net gözüküyor.” Dedi. 


“YANLIŞA YANLIŞLA MÜDAHALE ETMEK DOĞRU DEĞİL”
Milletvekili Başaran Vekillerin tutuklanmasıyla 20 yıl öncesine dönüldüğünü dile getirerek  sözlerine şöyle devam etti. “Vekillerin tutuklanması, Vekilliklerinin düşürülmesi yanlış. Bu sorunu çözmez. İşte Batman DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç’ta 20 yıl önce TBMM’den atıldı. Bugün aramızda. Çeyrek asır geçmiş aradan yine aynı kozlarına geri dönmüşler. Dokunulmazlıkların kaldırılması, Milletvekillerinin tutuklanması bunu gösteriyor. Parlamentoyla çözeceklerine onlar baskıyla, bu süreci yürütmeye çalışıyorlar.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=