Lütfen bekleyin..



"Büyükşehir'e hazırlık yolunda dev imar planını tamamladık"

13 Ağustos 2023, 14:53 - Okunma: 485

Batman Belediyesi İmar revizyon planına planına yönelik yapılan açıklamalara karşı bilgilendirme yaptı. Açıklamada İmarla ilgili asızlsız iddilara tepki gösterilerek şöyle denildi. "3 yılı aşkın bir süre önce, Batman Belediyesi, kentin uzun yıllardır çözülmeyen imar sorunlarının çözümlenmesi için çalışmalara başlamıştır. Bu kapsamda, kentin imar planı yapılacak alanları etaplara ayrılmıştır.

 3 yıl içerisinde ilave ve revizyon olmak üzere, yaklaşık 4.230 hektarlık alanda imar planları tamamlanmış ve yürürlük kazanmıştır. “Batman ili Merkez ilçesi Havaalanı ve Çevresini Kapsayan Alanda Yapılan İlave ve Revizyon İmar Planı” bu etaplardan biridir. 
Körük Mahallesi ve çevresi, Batman’ın kuzeyi ile batı ve güneyindeki imar planı tamamlanmış alanlarda, 18. Madde uygulamaları yapılmış, imar parselleri oluşturulmuştur. Sonuç olarak; Sadece 3 yılda ; 850 bin nüfusa yetecek kentin kuzeyi güneyi doğusu batısının tümünü kapsayan dezavantajlı mahalleleri de içerisine alan Batman büyüklüğünde bir alan kadar İlave ve revizyon imar planları çalışmaları tamamlanarak, herkese eşit kat eşit emsal eşit dop (düzenleme ortaklık payı) kesintisiyle, Zemin+ 5 katı geçmeyen yatay mimari anlayışıyla,  sosyal ve teknik altyapılarıyla, cadde ve sokaklarıyla içerisinde şehri yüzük gibi saran, trafik sorununu bitirecek 40m lik ring yoluyla,  Büyükşehir e hazırlık yolunda dev imar planı tamamlanmıştır. Yeni imar alanları tüm kesimlerden ve vatandaşlarımızdan takdir görmüştür."denildi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=