Lütfen bekleyin..



Oduncu’dan uyuşturucu ve kültürel yozlaşmaya karşı önlem çağrısı

11 Ağustos 2023, 17:06 - Okunma: 425

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da uyuşturucuya, kültürel yozlaşmaya ve toplumsal sorunların nedenlerinin tespit edilmesi, çözüm üretilmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonun kurulmasını talep etti.Uyuşturucu maddeye ulaşılabilirliğinin engellenmesi; maddenin bireyden, bireyin de maddeden uzak tutulması ile mümkün

olduğunu vurgulayan Oduncu,” Genç nüfusun yoğun olduğu Batman’da uyuşturucu madde kullanımının yüksek olması, yasaların ve koruyucu önlemlerin etkin uygulanmaması, uyuşturucu ticaretinin ve satışının engellenememesi gençleri daha fazla madde kullanımına yönlendirmektedir. Her köşe başında mobese kamerasının bulunduğu ve güvenliğin bu kadar üst seviyede bulunduğu Batman ilinde uyuşturucuya, yasadışı bahise, tefeciliğe bilinçli olarak göz yumulmaktadır.  Topluma zarar veren ve yasadışı faaliyetlerde bulunan kişiler hakkında neden etkin bir soruşturma ve yargılanma yürütülmemektedir. Kent merkezinde alenen yapılan uyuşturucu ticareti devletin özel savaş politikalarıyla yaygınlaşmakta. Genç yurttaşlarımız bilinçli politikalarla bağımlı hale getirilerek başta kendine, ailesine ve topluma zarar verebilecek eylem ve davranışlarda bulunmaktadır.” dedi. 

"MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN"

Batman’da uyuşturucuya, kültürel yozlaşmaya ve sosyal patlama sorununun çözümü için Meclis Araştırma Komisyonun kurulmasını talep eden Oduncu,” Batman’da uyuşturucuya, kültürel yozlaşmaya ve sosyal patlama sorununun çözümü için kentteki resmî kurumlarla, yerel temsilcilerle, kanaat önderleriyle, sivil toplum örgütü temsilcileriyle ve halkla beraber ortak çalışmalar yürütüp bir toplumsal farkındalık yaratmak ve çok daha fazla can yakmadan önlemler alınması için çözüm yollarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonun kurulmasını talep ediyorum” diye belirtti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=