Lütfen bekleyin..



ATA ARI, HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI 

01 Ağustos 2023, 18:24 - Okunma: 421

Batman Üniversitesi’nde görevli iken, kadrolaşmalara engel olduğu için baskı, zorlama, mobbing ve tehdit sonucu emekli olmak zorunda bırakılan Ata Arı’nın Gaziantep Bölge İdare Üst Mahkemesi tarafından hakları iade edildi. Batman Üniversitesi’nde görevli iken, kadrolaşmalara engel olduğu için baskı, zorlama, mobbing ve tehdit sonucu emekli olmak zorunda bırakılan Ata Arı’nın Gaziantep Bölge İdare Üst Mahkemesi tarafından hakları iade edildi. Mahkeme tarafından 9 yıl sonra Ata Arı, hukuk mücadelesini kazanmış oldu. 2011 yılında Batman

Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosundayken baskı, zorlama, mobbing ve tehdit sonucu düz memurluğa getirilen ve 2014 yılında emekliliğe zorlanan Ata Arı, haklarının iadesi için Batman İdare Mahkemesine başvurdu. Ancak Batman İdare Mahkemesi baskı olduğunu kabul ettiği halde talebi ret etti. Bunun üzerine Ata Arı, karara tekrar itiraz ederek Gaziantep Bölge İdare Üst Mahkemesine başvurdu. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu Gaziantep Bölge İdare Üst Mahkemesi, Batman İdare Mahkemesinin ret kararını kaldırdı, Batman Üniversitesi Rektörlüğünün de Ata Arı’nın göreve almama işlemini de iptal etti. Böylece mahkeme tarafından 9 yıl sonra Ata Arı hukuk mücadelesini kazanmış oldu. 
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=