Lütfen bekleyin..



Belediyeden Yapı İskelelerinde İş Güvenliği semineri

02 Nisan 2017, 19:36 - Okunma: 1967

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından inşaat sektöründe hizmet veren Mühendis Odaları, Yapı Denetim Firmaları ile İş Güvenliği Uzmanlarına ‘Güvenli İskele Projesi’ kapsamında ‘Yapı İskelelerinde İş Güvenliği’ semineri verildi.


Makine Mühendisi Cüneyt KALAYCI tarafından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki seminere, Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçe Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün yanı sıra Batman İl Özel İdaresi, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çalışanları, Batman’da inşaat sektöründe hizmet veren firma yetkilileri katıldı.
Seminerde konuşan Mühendis KALAYCI: “İnşaatlarda sıkça yaşanan iskele kazalarının son bulması için “Güvenli İskele Projesi”ni hayata geçiyoruz. Projemizle birlikte artık inşaatlarda iskele kurulumunu yetkili teknik personel yerinde denetim ve takibini yaparak standartlara uygun ve güvenli şekilde kurulmasını sağlayacak. İskelelerin yerinde denetim ve takip sürecini Türkiye’de şu an ilk olarak Batman Belediyesinin hayata geçirmesi bizim için büyük önem arz ediyor” dedi. 
Güvenli İskele Projesi 03.04.2017 tarih itibariyle tamamen devreye girmekle beraber şehirde kurulacak tüm iskeleler ‘iş güvenliği standartlarına’ uygun bir şekilde olması sağlanacak. Standartlara uygun olmayan iskelelere çalışma izni verilmeyecek. Seminerde,  güvenli iskele projesinin amacı, uygulamanın işleyişi, iskele nedir? İskele türleri, yapı iskelelerinin kurulum standartları ve iskele kazaları konuları anlatıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=