Lütfen bekleyin..



Mermerciler site istiyor

11 Eylül 2017, 18:04 - Okunma: 1818

Batman’da 2 ay önce dernekleşen mermerci esnafı, yetkililerden kendilerine destek verilip site kurmak istediklerini söyledi. Batman merkez ve ilçelerde yaklaşık 200 mermerci esnafının hizmet verdiğini belirten Dernek Başkanı Rıdvan Nebioğlu, siteye geçmeleri halinde, kentin ciddi anlamda gürültü kirliliğinden kurtulacağını söyledi.

1000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR
İl genelindeki yaklaşık 200 mermerci esnafının ortalama en az 5 personel ile hizmet verdiğinin altını çizen Batman Mermerciler Dernek Başkanı Rıdvan Nebioğlu, 1000 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Başkan Nebioğlu; “Şehir merkezinde sayımızın artmasından dolayı halkımız çıkan seslerden dolayı rahatsız olmaya başladı. Hem biz hemde halkımız mağdur oluyor. Onun için halkımızın haklılığı her zaman ön plandadır. Bizlerde dernekleşerek bu işi Sayın Valimiz Ahmet Deniz’e ileterek kökünden çözmek için elimizi taşın altına koyup büyük bir sorumluluk aldık. Derneğimizi kurduktan sonra kısa zamanda Sayın Valimiz ile yapacağımız görüşmemizin ardından, kooperatifimizi kurup site için çalışmalarımıza başlayacağız. Tek çatı altında hizmet vermeye başladığımız zaman, tüm personellerimizi düzenli ve sabit bir şekilde tüm yasal haklardan faydalanmalarını sağlayacağız. Site kurulduktan sonra, Batman’daki ses gürültüsünün ciddi anlamda düşeceğini hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu. 
“VALİDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Site için Vali Ahmet Deniz’den destek beklediklerini belirten Mermerciler Dernek Başkanı Rıdvan Nebioğlu; “Bütün meslek dalları Türkiye’nin her yerinde siteleşmeye gidiyor. Kent merkezinde sesli çalışmak zorunda kalan meslek dalları şehir dışına çıkarılıyor. Birçok meslek dalı çıkmak istemezken, biz gönüllü olarak şehir dışına çıkmak istiyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz Ahmet Deniz ve Sayın Belediye Başkan Vekilimiz Ertuğ Şevket Aksoy’dan duyarlılık bekliyoruz. ”diye konuştu. BHA (Batman Haber Ajansı)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=