Lütfen bekleyin..



HDP’den Cezaevi Önünde Açıklama

01 Nisan 2017, 13:30 - Okunma: 1303

Cezaevlerinde yaşanan açlık grevlerine dikkat çeken HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran,” Hükümetin cezaevlerinde yaşanan uygulamalara son vererek tutsakların taleplerini yerine getirmesi gerekiyor” dedi.Batman’da cezaevlerinde yaşanan açlık grevlerine dikkat çekmek için HDP, DBP İl Örgütleri tarafından basın açıklaması düzenlendi. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde yapılan basın açıklamasına HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, HDP, DBP İl yöneticileri, İHD Batman Yöneticileri, Batman Barış Anneleri Meclisi, tutuklu yakınları ile çok sayıda yurttaş katıldı

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran Tüm cezaevlerinde süresiz, dönüşümsüz açlık grevleri olduğunu ve bunlarında cezaevlerinde yaşanan uygulamalar için başlatıldığını söyledi. Başaran şu şekilde devam etti: “İktidar her gün meydan meydan dolaşıp ne kadar demokratik bir ülke olduğunu söylüyor. Biz biliyoruz ki gelişmiş bir ülkenin göstergesi açılan havaalanları değildir, duble yollar, barajlar değildir. Oradaki açılan cezaevleridir. O ülkede nasıl bir adalet sistemi olduğudur. Bugün ise adaletin A’sının kalmadığı ve insanların hukukun H’sini bile hissetmediği bir süreçten geçiyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=